fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Roadele toamnei culturale la Bocșa

În ultimii ani, o serie de evenimente desfășurate în orașul Bocșa au adus în prim planul interesului cultural acest oraș, fost muncitoresc: lansări de carte, spectacole de tot felul, concerte de pian ori harpă, festival de film și enumerarea poate continua.

Cel mai recent eveniment cultural desfășurat la Bocșa, sub egida primăriei și Bibliotecii Tata Oancea din localitate a avut ca eveniment central aniversarea a 70 de ani de existență a bibliotecii. De această sărbătoare au fost legate alte manifestări culturale precum o nouă ediție a festivalului de film românesc, lansări de carte, expoziții.

Desigur evenimentul a trecut; pentru unii rămâne o amintire frumoasă, iar pentru alții doar un prilej de a mai aduce acuze conducerii primăriei că risipește banii. Păreri și păreri. Asta nu o împiedică pe Gabriela Șerban – managerul instituției de cultură Bocșa să tragă concluziile:

„Sărbătoarea bibliotecii publice la 70 de ani de existență s-a dovedit a fi un veritabil eveniment cultural găzduit și organizat de orașul Bocșa! Ne-am dorit să ne sărbătorim alături de scriitori și cititori, de importanți oameni de cultură, să îmbinăm -așa cum facem de obicei- lectura, cartea, cu muzica, dansul, arta plastică și cinematografică și ne-a ieșit! Nu până la capăt, pentru că ne-a împiedicat vremea dar, în mare, ne-a ieșit! Iar reușita se datorează acelor minunați oameni care, timp de două zile, au sărbătorit alături de noi! Acelor oameni prieteni care, de aproape și dedeparte, s-au deplasat la Bocșa, la sărbătoarea unei modeste biblioteci!

Mă plec cu recunoștință în fața dumneavoastră, dragi prieteni! Și vă mulțumesc! Îi mulțumesc lui Dumnezeu că vă am! Pentru fiecare dintre voi, mulțumesc!“ a scris Gabriela Șerban – managerul biobliotecii Tata Oancea din Bocș pe pagina sa de socializare.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei