„România ar putea ajunge la 10 mii de infectați“ afirmă autoritățile

aa

Nelu Tătaru – secretar de stat în Guvernul României, afirmă că România poate ajunge la 10 mii de cazuri, într-un scenariu sumbru. Vârful pandemiei ar putea cuprinde țara noastră în perioada sărbătorilor pascale, atunci când se așteaptă ca și mai mulți români să se întoarcă acasă. Principala cauză a îmbolnăvirilor rămâne nerespectarea impunerii de carantină și autoizolare. Pe rolul instanțelor se află astăzi 18 martie 61 de dosare de penale în care sunt incriminate 93 de persoane, care nu au respectat condițiile impuse de autorități. Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a anunțat că ia în calcul mărirea pedepselor pentru cei care nu respectă condițiile de izolare sau ascund date care ar putea pune în pericol viața concetățenilor.

Conform ultimei estimări transmise de Grupul de Comunicare Strategică miercuri seara, în România sunt înregistrate 260 de persoane infectate, cu 14 mai mult decât raportarea de dimineață. Cazurile noi sunt înregistrate în București – 7 infectați, Brașov – 3, Constanța – 2 și câte unul în Maramureș și Dolj. În Carantină se află 3.310 persoane, iar în izolare la domiciliu 26.545 de persoane. De la începutul crizei s-au efectuat 4.660 de teste pentru depistarea coronavirusului.

120 de persoane au fost amendate, cuantumul amenzilor este de 2 milioane de lei. Din păcate nu suntem informați despre câte dintre aceste amenzi au fost achitate.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei