Nouă ani; de atât a avut nevoie Iohannis pentru a transpune într-o lege (controversată și ea) singurul proiect de țară „România educată“, după aproape două mandate de conducere a „României eșuate“.
„Legile în sine nu vor rezolva problemele acute ale sistemului educațional dacă nu vor fi puse în aplicare. De aceea, contez pe implicarea și hotărârea dumneavoastră, în special a factorilor de decizie prezenți astăzi aici, pentru a transforma «România Educată» din ideal în realitate“, a precizat Iohannis după semnarea (cu fastul de rigoare și aplaudaci selectați) proiectul cu care se mândrește.
În timp ce președintelui i-au trebuit 9 ani pentru a scrie o lege, în viața de zi cu zi, elevii merg la școală (câți or mai merge), învață după legile unei Românii needucate, dau examene peste examene și… le pică cu brio.
Au fost afișate rezultatele finale (după contestații) ale Evaluării Naționale (la finalul clasei a 8-a). Din păcate (sau, poate, din fericire), site-ul României educate de Iohannis (edupedu.ro) nu dă o statistică a rezultatelor la nivel național, ci doar pe județe.
Caraș-Severinul stă, ca de obicei, așa și-așa, adică undeva nici prea sus, dar nici la coadă, conform Inspectoratului Școlar Județean:
„Situația statistică generală arată că în județul Caraș-Severin, dintre cei 1631 candidați prezenți, 1156 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 70,88%. În Caraș-Severin, 6 absolvenți de liceu au reușit să obțină 10 la matematică și trei au luat notă maximă la limba și literatura română. Niciun candidat nu a obținut media generală 10.
Cea mai mică medie a fost 1,30 la Școala Gimnazială Romul Ladea din Oravița, iar cea mai mare medie 9,95 la Liceul Hercules din Băile Herculane. Rata de participare a fost de 95,83%: 1631candidați prezenți, dintr-un total de 1702 de elevi înscriși (71de absenți)“, se precizează în comunicatul ISJ.
Urmează înscrierile pentru licee sau școli profesionale, funcție de media examenului de Evaluare Națională și asta pentru că din acest an, repartizarea la liceu se va face doar pe baza notelor obținute la Evaluarea Națională, media claselor V-VIII nemaifiind luată în calcul.
Așteptăm zilele acestea și rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, examen ce ne va da calificativul „României educate“, cu sau fără legi ale Educației semnate pompos la televizor după 9 ani de gândire adâncă și… tăcută.
Sursă foto: Fanatik
Dan AGACHE
„Legile în sine nu vor rezolva problemele acute ale sistemului educațional dacă …” a precizat Iohannis …
–
„Nu cerceta aceste legi, Că eşti nebun când le-nţelegi! Din codru rupi …” (Geoge Coșbuc)
George*
Undele alea poate sunt luminile nordului noaptea. Aurorele BOReale. :))))
Vai de educatia noastra cu un presedinte mincinos si cu politicieni corupti care si-au plagiat tezele de licenta si sau de doctorat.