România, mai sigură! 8 000 de posturi noi la MAI

MAI

Joi, într-o conferință de presă, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că bugetul Ministerului Afacerilor Interne va fi suplimentat la rectificarea bugetară pentru echipamente logistice si plata a noi posturi pentru polițiști.

Anunțul a fost făcut imediat după ce în ședința de Guvern de joi premierul Viorica Dăncilă a anunțat o rectificare bugetară pozitivă. Printre beneficiarele rectificării se numără și Ministerul Afacerilor de Interne(MAI) care, conform șefului Guvernului, va primi suma de 366 de milioane lei. O parte din sume vor fi alocate și pentru încadrarea a 8 000 de posturi noi de agenți și subofițeri.

La Ministerul de Interne am alocat o sumă suplimentară de 366,3 milioane de lei pentru achiziţia echipamente şi mijloace de intervenţie şi de mobilitate terestră pentru Jandarmerie şi Poliţie, dar şi pentru asigurarea salariilor pentru aproape 8.000 de noi posturi de agenţi şi subofiţeri”, este motivația premierului Dăncilă pentru alocarea sumelor Ministerului de Interne.

Conform EUROPOL, Sindicatul Polițiștilor Europeni din România, deficitul de personal destul de mare existent la nivelul MAI, de peste 20.000 de posturi, noile încadrari ar crea un oarecare echilibru, însă abia pentru anul 2020 fiind prognozată  acoperirea acestuia.

În prezent, deficitul de personal în Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin este de aproximativ 20%.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei