România sub stare de alertă, românii în stare de disperare

as

A trecut deja un an de când în România a fost anunțată atunci, starea de urgență. Cu doar câteva cazuri de infectare cu noul virus, fără un tratament, fără un vaccin, cu un sistem sanitar în agonie în cea mai mare parte, starea de urgență de acum un an ne-a ținut blocați în case. Am strâns din dinți, am ronțăit cam ce am avut prin casă, ne-am pierdut, mulți dintre noi, locurile de muncă, am ținut copiii departe de școală, de educația dascălilor, de prieteni. Am închis atunci cam tot ceea ce se putea închide: biserici, școli, afaceri, vise…. Le-am redeschis ulterior, doar pentru a le putea închide din nou. Un joc de-a uite-l, nu e, un joc păgubos din care toți am avut doar de pierdut.

Care e situația acum, într-un alt martie primăvăratec, dar la distanță de un an. Prelungim starea de alertă, am deschis școlile parțial și le închidem total, privim cu tristețe cum afacerile se distrug, oamenii sunt ruinați, politicienii dau impresia că știu ce fac, dar fac ce știu, tratament încă nu există, sau cel puțin nu la noi, vaccinul are efecte secundare bine dosite de mai marii zilei, pentru a nu panica populația, iar noi stăm ca oile și ascultăm frânturi de adevăr combinate cu multă șiretenie într-o mare de dezinformare.

Vinovați suntem desigur noi, cetățenii, pentru că circulăm cu mijloacele de transport în comun, pentru că ne ducem copiii la școală, pentru că ne permitem să ne plimbăm pe stradă, pentru că….. nu mai contează. În tot acest context cresc exponențial teoriile conspiraționiste. Cresc și evoluează de la controlul prin antenele 5G, la transformarea noastră în niște zombi, că tot e la modă zilele astea. Adevăratele cifre ale testărilor și infectărilor ne sunt ascunse și spun asta pentru că nu cred că ei sunt atât de proști încât să dea cu bună știință toate aceste cifre publicului. Colectivul de specialiști care hotărăște ce trebuie făcut pe mai departe stă ascuns după fustele lui Iohannis și Arafat și, cu toate că urmăresc destul de frecvent știrile pe toate canalele media, nu am văzut nici unul ieșind în față și asumându-și, cu date concrete, cu exemple, toate acestea.

Mai nou ne sunt ascunse date privind efectele adverse ale diferitelor tipuri de vaccin, pentru a nu intra în panică, probabil, sau nu știu care sunt adevăratele motive. Domnilor ce ne priviți de sus: cu cât sunteți mai secretoși, deveniți mai puțin credibili; cu cât vă înconjurați de non-valori, cu atât lumea va crede mai mult în teoriile conspiraționiste; cu cât vă împăunați voi mai tare și vă arătați harnici nevoie mare, cu atât lumea este mai sceptică și mai puțin dispusă să vă creadă. Dacă închideți localități atunci când vreți voi, de frica adunărilor populare, dacă înarmați „brațul de forță“ al legii cu chitanțiere prin care să dea mii de lei amendă, dacă terorizați prin frica pierderilor pecuniare populația, nu înseamnă că sunteți valabili și aveți credibilitate în fața norodului; nicidecum.

Mai stăm în case, mai plângem după un job, ne creștem copiii și-i educăm așa cum ne pricepem noi, fără să fim dascăli de profesie, mai vărsăm o lacrimă după cei dragi plecați singuri dintre noi, pentru că nu am avut acces în cimitire, mai răbdăm o vreme, dar vă întreb: până când? Când veți gândi și acționa în interesul acestei nații călcată în picioare chiar de voi și cei pe care îi slugăriți? Până când? Când va veni vremea să dați socoată pentru toate fărădelegile voastre pe care le-ați făcut de 30 de ani încoace? Nu aruncați pisica moartă dintr-o tabără politică în alta. Toți purtați o vină pentru ceea ce ați distrus în această țară, iar noi suntem vinovați pentru că v-am legitimat prin (ne)prezența noastră la vot.

Mă întreb și vă întreb: atunci când vă priviți în oglindă, nu aveți nici măcar un minim sentiment de jenă? Că de rușine nici nu poate fi vorba.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei