fbpx
-1.3 C
Reșița
vineri, 27 ianuarie 23

Romeo Dunca, despre „Nedeia”: „Consilierii întunecați la minte nu au dorit să voteze pentru asta!”

Marele proiect conceput de actualul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca încă dinainte de a prelua destinele administrației județene, denumit generic „Nedeia”, a mai întâmpinat un hop în lunga listă de piedici care au stat în calea materializării visului fostului om de afaceri.

În ultima ședință de CJ din 2021, unul din proiectele propuse pe ordinea de zi  – Proiect de hotărâre  privind aprobarea cuantumului cotizației anuale a Județului Caraș-Severin, în calitate de membru al Asociației de dezvoltare Intercomunitară „Banatul Alpin Nedeia ” – a fost respins de opoziție.

După cum a declarat cu ceva timp în urmă, proiectul „Amenajare zonă turistică și domeniu schiabil Nedeia Munții Țarcu – comuna Zăvoi”, donat de SC Dunca Imobiliare SRL unei agenții de dezvoltare intercomunitară, imediat ce a ajuns la cârma județului, se vrea a avea 11 instalații de transport pe cablu, 110 km de pârtie, 20.000 de locuri de cazare.

spot_img

Plecând de la premisa că proiectul Nedeia este în beneficiul comunităților din zona de munte și a turismului din județ, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin Romeo Dunca a promis că nu va renunța și va dezvolta acest proiect.

S-a făcut o agenție de dezvoltare intercomunitară în care au intrat proprietarii terenurilor, Primăria Zăvoi și Primăria Obreja împreună cu Consiliul Județean și acest ADI beneficiază, fără plată, de toată documentația. Practic a ajuns în proprietatea acestui ADI, care în baza acestui proiect dezvoltă această zonă turistică, sigur după ce vom depăși bariera aceasta de neînțelegere sau de răutate, pentru că aceasta este chiar o dovadă de răutate sau de rea voință să te opui unui proiect benefic pentru județ.

Prin faptul că am vrut să dau acest proiect acestui ADI, am dorit să-l dau județului și județul prin aceiași consilierii întunecați la minte care în momentul respectiv nu au dorit să voteze pentru asta, astăzi nu a mai fost vorba de motive puerile, nu a mai fost vorba de riscurile care ar putea surveni din chestii din care ei consideră cu mintea încețoșată că le-ar putea găsi acolo, niște surprize, nu au fost de acord.

Vă spun, motivul este simplu, doresc ca aceast lucru pentru județ să se facă, este în beneficiul românilor, în beneficiul comunităților de aici, iar numărul celor care și-l doresc și apreciază este infinit mai mare decât numărul acestor consilieri potrivnici care nu înțeleg și caută tot felul de motive pentru a nu se face acest proiect”, a declarat Romeo Dunca.

Existența acestui proiect, care se vrea la 400 de metri mai sus de o altă investiție a lui Dunca, realizată inițial pe Muntele Mic, va fi, după cum precizează, în defavoarea acesteia, dorind prin acest detaliu să arate că visul lui nu este legat numai de câștiguri materiale.

Când ai deschis Nedeia, practic Muntele Mic rămâne într-un con de umbră, dar eu sunt convins că timpul și realizarea acestui proiect va arăta adevărul și interesul meu, pe care foarte mulți oameni nu-l pot înțelege, ei îl leagă numai de câștig.

Nu e vorba de câștig, e vorba de a putea să faci un lucru bun pentru semenii tăi, atunci când îți poți permite lucrul acesta”, a mai menționat președintele CJ.

Consilierii județeni din opoziție nu au fost de acord cu acest proiect, poziția lor fiind, după cum a declarat, de neînțeles pentru Romeo Dunca, dar, fiind atât de benefic pentru comunitățile din zona unde se vrea dezvoltat acest proiect, orice este benefic „merită dus la bun sfârșit”, a afirmat cu convingere președintele Consiliului Județean.

Turiștii români merg să schieze peste hotare și ar putea să rămână în zonele montane din Caraș-Severin, inclusiv pe domeniul schiabil „Nedeia”, insistă să sublinieze Romeo Dunca.

Lorena POENARU


 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei