Romeo Dunca, fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și candidatul Forța Dreptei pentru Camera Deputaților și-a stabilit un obiectiv primordial pe care vrea să îl implementeze odată ajuns în Parlamentul României. Ținta candidatului pentru funcția de deputat de Caraș-Severin este una îndrăzneață: reforma administrativă.
În acest context, candidatul Forța Dreptei a declarat:
„Eu nu candidez la alegerile parlamentare ca să am și eu un salariu, sau ca să mă strige lumea „domn deputat!”. Sunt mulți aleși care se plimbă cu avionul pe ruta Timișoara-București deja de patru/opt ani fără să știe de ce. Mai sunt unii care încearcă să ne explice zilele astea de ce este bine pentru cărășeni să voteze persoane parașutate de la București. Că o să facă și că o să dreagă pentru binele cărășenilor… Să fim serioși!
Să nu sperați că o să se schimbe ceva dacă votați aceiași inși costumați în geci și veste, pe care le scot în piață o dată la patru ani! E timpul să le dăm peste bot ăstora care cred că vor continua să aranjeze ei lucrurile, așa, între ei… pentru ei!
Este nevoie de reformă administrativă!
România este astăzi sugrumată de sute de primării nesustenabile, mici și ineficiente, uitate pe harta administrativă a țării chiar de 100 de ani, fără să se fi schimbat ceva.
Reforma administrativă în România este un necesar dacă privim din prisma cheltuielilor statului care au scăpat de sub control, sugrumând încet și sigur economia reală. Când deficitul României este la un nivel record, nu mai putem risipi banii cu primării falimentare sau cu funcționari publici care nu au cum sau nu mai au cui să furnizeze servicii publice de calitate.
O reformă administrativă gândită în primul rând rațional, un stat mai suplu fără instituţii inutile, cu mai puţine primării, mai multă eficienţă administrativă. Asta este cea mai mare nevoie a României, iar guvernanții și politicienii cu state vechi se fac că nu văd. Din contră, se întrec în pomeni electorale din fondul de rezervă al României doar-doar își fidelizează astfel primarii în alegeri. Cine va plăti decontul? Noi, toți românii! Eu, în Parlament, o să cer REFORMA ADMINISTRATIVĂ de fiecare dată când voi avea ocazia!”
(PE)
CMF 11240022
Reper24
Există mult loc și pentru restructurarea „centralizatelor și descentralizatelor” (cine-i interesat, poate să caute pe internet și să observe că organigramele sunt supradimensionate cu cel puțin 30%). Din păcate, nimeni nu vrea să facă așa ceva – acolo-i o „masă” mare de manevră și votaci…
Din păcate, d-nul Dunca face parte dintre cei puțini „credibili” dar, tot din păcate, slabe șanse de reușită…
Ceea ce spune d-nul Romeo aici este foarte adevărat, doar că există o mica problemă. Problema nu e printre adevărurile enumerate și exprimate de el, ci e chiar faptul că d-nul Romeo a fost 4 ani la cârma unui județ unde nu a făcut aproape nimic. D-nul Dunca nu s-a arătat deranjat de mulțimea de primării pe care le-a avut în vizor, nu s-a arătat deranjat de numărul mare de angajați ai CJ (cum a făcut de exemplu colegul său de partid Bolojan de la Bihor care a epurat aparatul administrativ de o mulțime de lichele inutile). Din prodigioasa activitate a excelenței sale ne amintim cu drag despre cum juca el table sau zaruri in centru in timpul serviciului, cum o ardea pe la terase cu confratele Neluțu, cum plimba cu elicopterul pe diverși cetățeni dubioși și de asemenea ne amintim cum dimpreună cu consoarta domniei sale aducea un plus de culoare și savoare pe paginile mondenității. Ne mai amintim la fel de bine și despre manevra remeneului de la spitalul județean, manevra executată de un om pus de el pe poziția de decident al soartei bolnavilor din județ. Decât zic, nu critic.
”România este astăzi sugrumată de sute de primării nesustenabile …”
–
Da, jandarmul, popa și învățătorul se întâlneau la birtul satului, nu la primărie.