Ruga de la Măureni și cea de la Șoșdea, care atrăgeau anual sute de participanți, amânate! „Respectăm regulile din această perioadă”

modelmic

Dezamăgire pentru locuitorii din Măureni și Șoșdea, dar și pentru cărășenii care așteptau și în acest an cu nerăbdare ruga din comuna condusă de edilul Brian Filimon. Din cauza pandemiei de coronavirus, evenimentul ce ar fi trebuit să aibă loc în mod tradițional de Rusalii, a fost amânat. La fel ca multe alte evenimente din zonă sau din țară, cum ar fi festivalul Custom sau Zilele Reșiței.

Începând cu data de 1 iunie este permisă organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum și a festivalurilor publice și private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri de scaune aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt și purtarea măștii de protecție.

Conform primarului Brian Filimon, această prevedere nu ar fi putut fi respectată în cazul rugii de la Măureni și a celei de la Șoșdea, la care participau anual sute și chiar mii de persoane din zonă.

„Având în vedere formațiile și interpreții de muzică care ne-ar fi călcat pragul și în acest an, nu am fi putut opri numărul persoanelor la 500. Sunt sigur că numărul participanților ar fi depășit cu mult această cifră! Respectăm regulile din această perioadă și am luat decizia de a amâna aceste zile minunate”.

Programul celor patru zile de distracție era deja stabilit de ceva timp, iar printre cei care ar fi urmat să întrețină atmosfera și să facă spectacol la Măureni și Șoșdea, se numărau anul acesta Dumitru Teleagă, Ramona Faur, Olguța Berbec, Remus Novac, DJ Victor Stan, Deian Galetin și Andreea Voica.

Dacă situația o va permite, ruga va avea loc anul acesta, peste o anumită perioadă, mai adaugă edilul. În caz contrar, locuitorii din Măureni și din zonă vor fi din nou invitați la petrecere anul viitor.

foto: arhivă

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. imoGen

    Nici nu ar fi trebuit organizată ruga anul ăsta ținând cont de ce s-a întâmplat cu soția preotului din localitate.
    Răspunde cineva pentru viața femeii respective ?

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei