S-a lăsat cu amenzi! Barurile, terasele și cluburile din județ, verificate în weekend dacă respectă măsurile de protecție!

 

terase

Peste 180 de baruri, terase, cluburi și magazine din județ au fost verificate de polițiști în cele 2 zile de weekend, acțiune care a avut ca scop prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Astfel, echipe mixte formate din peste 130 de polițiști, 30 de jandarmi și 30 de polițiști locali, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale cu privire la portul măștilor sanitare de protecție în locațiile agenților economici care prestează activități comerciale, asigurarea, în cazul preparării, comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, a  unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

În urma verificărilor au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2500 lei, din care 31 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 1 pentru nerespectarea izolării și 5 la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

Polițiștii și celelalte forțe de ordine cu care cooperează vor continua astfel de acțiuni în toată perioada stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV2.

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Gigi Against

  Mai umblati si prin Kaufland sau Lidl, sa vedeti inclusiv personal fara masca si asta ca sa nu mai spun despre clienti care nesocotesc grav purtarea mastii de protectie!

  Raspunde
 2. zero

  „În urma verificărilor au fost aplicate 37 de sancțiuni … ”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

  He-he, dacă echipele mixte ar verifica protecţia la SARS-Cov-2 şi la Poşta Română cu respectarea unei minime distanţe de 2 m la distribuirea pensiilor, măcar cât la birtul satului :)
  Este simplu: se măsoară lungimea mâinii factorului poştal şi a pensionarului.
  Dacă prin însumarea lungimii acestor mâini, măsurate cu un mijloc omologat, certificat şi autorizat metrologic se obţine prin calcul efectuat de către un expert autorizat al echipei mixte ceva mai puţin de 200 cm (2 m) … se poate întocmi actul constatator al contravenţiei direct pe bază de cupon de pensie şi pe bănuială rezonabilă.
  Plus onorariul expertului şi amortismentul (uzura) mijlocului de măsură omologat, certificat şi autorizat metrologic. Aşa se fack tăiţeii!
  Cogito ergo sum!
  Nu? :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei