S-a semnat contractul pentru achiziționarea containerelor de colectare selectivă a deşeurilor!

modelmic

Consiliul Județean Caraș-Severin a semnat ieri, 26 mai, contractul de furnizare de echipamente pentru colectarea separată a deşeurilor şi unităţi de compostare individuală, în cadrul proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş- Severin”Prin contractul semnat cu S.C. Gradinariu Import Export S.R.L, se va realiza furnizarea, livrarea, asamblarea (după caz), instalarea şi testare echipamente destinate colectării separate a deşeurilor recilabile, a fluxurilor speciale de deşeuri în judetul Caraş-Severin.

Este vorba de 1.274 de containere pentru colectarea deşeurilor de hârtie şi carton, 1.251 de containere pentru colectarea deşeurilor de plastic şi metal și 775 de containere pentru colectarea deşeurilor de sticlă.

De asemenea, se vor achiziționa și 16.800 de unităţi de compostare individuală, opt containere pentru colectarea deşeurilor periculoase menajere, 21 de containere pentru colectarea deşeurilor voluminoase și zece containere pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Necesarul de containere a fost stabilit de proiectantul general, în cadrul Studiului de Fezabilitate, pe baza informațiilor transmise de primăriile din județ. Acestea urmează să primească câte un număr de containere stabilit deja, în vederea distriburiii lor, cu titlu gratuit, către locuitorii județului Caraș-Severin.

Derulat pe o perioadă de 44 de luni, până la 31 octombrie 2015, proiectul urmăreşte implementarea unui sistem integrat de gestionare a deşeurilor care să aibă ca efect reducerea cantităţii de deşeuri depozitate, normă impusă de legislaţia europeană.

Proiectul prevede construirea Centrului de management integrat al deşeurilor care va include un depozit central ecologic de deşeuri, o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică simplă la Lupac.

Alte trei staţii de transfer vor fi construite la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. În cadrul proiectului vor fi executate şi lucrările de închidere a depozitelor neconforme de deşeuri din judeţul Caraş-Severin.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei