S-a votat propunerea legislativă care dă liber industriei și exploatărilor în rezervațiile naturale! „O lege distructivă și ireversibilă”

modelmic+editorial

 

În plenul Senatului României a fost dezbătută și votată cu majoritate de voturi propunerea legislativă venită din partea unor deputați și senatori din actuala coaliție de guvernare, pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgenţă Nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

Potrivit senatorului Marcel Vela, PNL, USR și PMP au votat împotrivă, dar propunerea legislativă urmează să fie trimisă acum la Camera Deputaților pentru dezbateri și vot final.

Această lege, spune Vela, va da posibilitatea celor care au avut licențe în ariile protejate (anulate în anul 2007) să poată relua activitatea minieră și să exploateze anumite perimetre din rezervațiile naturale, afectându-se astfel ireversibil mediul.

„Așa cum am mai spus și în plenul Senatului, susțin racordarea la utilități a cetățenilor din aceste zone, în aceleași condiții ca cei din Europa din parcurile naturale, respectându-se toate normelor de mediu. Am votat însă împotriva unor asemenea activități industriale distructive în zonele ariilor protejate, care ar afecta flora, fauna, turismul și inclusiv agricultura, deoarece se vor pierde multe certificate de producții bio, obținute cu greu pe terenuri ecologice, neafectate de poluare și industrializare”, explică senatorul Marcel Vela.

După mai multe luări de poziții în plen atât din partea senatorului cărășean, cât și din partea altor colegi din opoziție, proiectul de lege susținut și de Guvern a fost votat de toți senatorii din coaliția de guvernare.

„Fac un apel la voi pentru a-i convinge, prietenește și în mod privat, pe toți deputații pe care i-ați susținut și votat acum aproape un an, să nu respecte indicațiile de partid și să nu susțină în Camera Deputaților această propunere legislativă distructivă și ireversibilă pentru natură și pentru țară”, a adăugat Marcel Vela.

 

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Gabriel

    Era singurul lucru pe care romanica il mai avea,in tara nimanui asta se intampla,nu e inceputul sfirsitului,e sfarsitul sfirsitului,ar fi bine sa l bage cineva in seama pe vela,ma indoiesc…..

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei