Sărbătoare mare la Schitul ,,Înălțarea Domnului” din Reșița!

Sarbatoare mare

Schitul ,,Înălțarea Domnului” din Reșița își va sărbători mâine, 10 iunie,  hramul – Înălțarea Domnului, cunoscut în popor ca Ispasul, iar lângă mănăstire se află în construcție un frumos lăcaș de cult ce va avea hramul ,,Buna Vestire”.

Un sobor de preoți împreună cu Prea Sfințitul Lucian, episcopul Caransebeșului, vor oficia slujba specifică hramului, ceea ce este un bun prilej pentru credincioșii din Reșița și împrejurimi să participe cu dragoste și devotament pentru credința lor. Sfințitul ansamblu mănăstireasc este și un reper pentru pelerinii care vin din diferite zone ale țării, unii chiar implicați în susținerea obștii care sălășluiește acolo. Este un adevărat reper spiritual, o oază duhovnicească pentru cei care doresc să trăiască sau să își aprofundeze strădania vieții.

Schit Înaltarea Domnului

Schitul ,,Înălțarea Domnului”, situat în județul Caraș-Severin a fost înființat în anul 2004 și deține două copii ale unor icoane făcătoare de minuni. Prima este Trihirusa, anume Icoana cu trei mâini, iar cea de-a doua este Pantanassa, tămăduitoarea de boli. De asemenea în mănăstire se mai poate găsi și pantoful Sfântului Gherasim din Cefalonia precum și alte relicve sfinte.

Un lucru îmbucurător pentru Schitul ,,Înălțarea Domnului”, aflat pe „Dealul Arzilor”, așa cum mai este cunoscută această înălțime din apropierea orașului Reșița, este faptul că tot mai mulți tineri își găsesc liniștea și sursa de putere pentru a crește duhovnicește și pentru a dobândi o viață așezată în lume. Preoții întâlniți la această frumoasă mănăstire sunt adevărați duhovnici, gata de a le oferi credincioșilor îndrumări înțelepte, cuvinte cu har și rugăciuni Lui Dumnezeu pentru vreme de impas.

Pentru mine, Schitul ,,Înălțarea Domnului” este locul unde îmi încarc sufletul cu taine înțelese numai de inimă, e locul în care pierd ce nu-mi aparține și nu-mi folosește pentru a primi cele ce nu se văd, dar se trăiesc. Sunt martora unor minuni făcute de Bunul Dumnezeu după ce, la îndrumarea unui preot de la mănăstire, am rostit rugăciuni fierbinți așezată în fața uneia dintre copiile icoanelor făcătoare de minuni, iar bucuria și răspunsul nu au întârziat să apară.

Schitul Inaltarea Domnului

Codrina RAICA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei