Sală de sport ultramodernă la Colegiul Mircea Eliade din Reșița! „Este liceul cel mai dotat din acest punct de vedere”!

modelmic

Elevii care învață la Colegiul Național Mircea Eliade din Reșița își vor desfășura, începând cu anul școlar viitor, orele de sport într-o sală modernă, dotată cu aparatură de ultimă generație. Peste 6 milioane de lei a costat noua sală de sport, realizată de Compania Națională de Investiții. Procesul verbal de recepție a lucrării a fost semnat astăzi de primarul Ioan Popa și de reprezentantul CNI.

„Prima impresie este că arată mai bine decât mă așteptam și din punct de vedere estetic, dar și din punct de vedere al dotărilor. Sala are încălzire în pardoseală, are climatizare pe timp de vară, are patru vestiare cu dușuri, cu absolut tot ce trebuie, tribună, deci putem să organizăm și competiții la care să vină părinți și să vadă evoluția copiilor. Sunt foarte mulțumit de lucrare, singura preocupare pe care o am acum și transmit pe calea asta un mesaj către cei de la Mircea Eliade care vor prelua în folosință această sală, să se gândească de pe acum, din toamnă să aibă 2-3 oameni care să poată să gestioneze toate aparatajele de ultimă generație de aici, sunt și camere de filmat aici, care filmează absolut tot în incintă, intrări, exterior, mai puțin vestiarele, evident.

De azi înainte, Eliade va fi practic liceul cel mai dotat din acest punct de vedere. Mai avem licee care au săli de sport bune, Traian Vuia de exemplu, dar vârf de lance va fi Mircea Eliade”, a precizat Ioan Popa, după ce a vizitat lucrarea realizată la colegiul cărășean.

1 2 3

Licitația pentru realizarea lucrărilor a fost câștigată de o firmă din Buzău, care a subcontractat însă proiectul firmei Cristicons din Reșița. „Partea de electrice a fost făcută tot de o firmă din Reșița și acest lucru mă bucură, pentru că practic din cei 6,2 milioane de lei, cea mai mare parte din bani a rămas în oraș”, a adăugat edilul.

Sala de sport are o tribună cu 180 de locuri, vestiare pentru 65 de persoane, grupuri sanitare cu dușuri, inclusiv pentru persoanele cu handicap și chiar și un cabinet de asistență medicală.

Ne bucurăm că această investiție s-a realizat și că va fi utilă orașului, liceului și elevilor care vor putea să desfășoare competiții și activități aici. Sperăm că vor mai fi investiții de genul acesta în Reșița, pentru că ar orașul trebui cumva resuscitat la nivel de sport. Mai departe sperăm să îl folosiți cu bine”, a declarat reprezentantul CNI, Marius Mihăiescu, inginer în cadrul departamentului Sport, Învățământ și Cultură.

modelmic

Primarul Ioan Popa nu a uitat să precizeze că un merit deosebit în realizarea noii săli de sport de la Colegiul Mircea Eliade l-a avut Ioan Benga, care s-a zbătut să obțină finanțarea de la CNI pentru proiect, pe vremea când era deputat în Parlamentul României: „Este liceul lui de suflet și a tras pentru el. Este foarte bine, orice investiție făcută în oraș este de bun augur și îi mulțumesc pentru implicare”.

Primăria Reșița s-a angajat să pună la punct infrastructura și utilitățile necesare noi săli de sport, să amenajeze câteva locuri de parcare în zonă.

4 5 6

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    „practic din cei 6,2 milioane de lei, cea mai mare parte din bani a rămas în oraș”, a adăugat edilul.
    „Sunt foarte mulțumit …”, a precizat Ioan Popa…

    De tăiţei.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei