Salariile angajaților Primăriei Reșița, diminuate cu 10%! „Vă bateți joc de oameni”, acuză social-democrații!

modelmic

Salariile angajaților Primăriei Reșița vor fi diminuate cu 10%, s-a decis în ședința de astăzi a Consiliului Local Reșița, în ciuda opoziției consilierilor social-democrați, care au hotărât să părăsească ședința acuzându-i pe liberali că își bat joc de oameni. Au protestat împotriva proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ioan Popa și reprezentanții Sindicatului salariaților, în ciuda faptului că edilul reșițean a explicat că aceasta este singura soluție găsită pentru a se încadra în bugetul diminuat primit de la București. Mai mult decât atât, Popa a avertizat că dacă va fi nevoie, pe viitor este posibilă și o reducere de personal.

Conform cifrelor prezentate de primarul Ioan Popa, cheltuielile cu personalul Primăriei (aparat propriu și direcții subordonate) se ridică în prezent la aproximativ 2,8 milioane de lei pe lună, în condițiile în care suma primită de la București din impozitul pe venit este de doar 2,5 milioane de lei. În plus, începând din acest an, angajații trebuie să primească și o normă de hrană, lucru pe care administrația locală se pare că nu și-l poate permite.

Eu nu pot să consum din impozitele pe clădiri și terenuri pe care le am de la cetățenii din oraș bani ca să plătesc salariile angajaților Primăriei, pentru că trebuie să rămână bani, dacă nu pentru investiții, măcar pentru subvenția la gunoi, rate la bancă, la apă canal și așa mai departe. Și atunci una din soluțiile pe care am găsit de cuviință a le lua acum urgent a fost să coborâm salariile cu 10% la toată lumea, bineînțeles mai puțin la cei care au minim pe economie. Este o măsură de urgență, urmând în faza doi să reorganizăm tot aparatul Primăriei, pe o nouă organigramă, unde să încercăm să intrăm pe o cură de slăbire”, a explicat edilul în cadrul ședinței.

Primul care și-a arătat dezaprobarea față de intenția primarului a fost Liviu Gârtoi, reprezentantul Sindicatului salariaților din cadrul Primăriei Reșița, care a afirmat că acest proiect încalcă legislația muncii. „Noi în instanță vom demonta această hotărâre în maxim 30 de zile”, a declarat Gârtoi, care a reproșat conducerii Primăriei că nu au fost luate în seamă propunerile și soluțiile identificate în urma sesiunii de consultări avute cu sindicatele, anterior ședinței de astăzi.

modelmic

Foarte vehement împotriva proiectului de hotărâre s-a declarat și liderul grupului social-democrat Mirel Sabo, care cerut ca proiectul să fie retras de pe ordinea de zi. „Noi, grupul PSD-PMP nu vom vota diminuarea nici măcar cu un procent”, a susținut Sabo, care le-a sugerat liberalilor că soluția pentru rezolvarea problemelor ar fi renunțarea la studiile de fezabilitate. „Sf-uri înseamnă investiții”, a venit replica liberalului Hadrian Popescu, nebăgată însă în seamă de Sabo, care a decis ca social-democrații să părăsească sala în semn de protest. „Vă bateți joc de oameni”, a mai spus înainte de a pleca, Mirel Sabo.

modelmic

Practic dacă oamenii ar fi avut înțelegere, mă refer la colegii noștri de stânga, ar fi înțeles că noi mergem cu 10% în jos ca să punem indemnizația de hrană și ne ducem practic cam în aceleași sume, dar nu puteam să le mai suplimentăm peste ce avem, pentru că avem probleme matematice realmente serioase pe buget și eu consider și am spus-o întotdeauna, reșițenii nu plătesc taxe și impozite ca un grup de 600-700 de oameni să își ia salarii. Nu găsesc că este onest”, a mai explicat o dată primarul Ioan Popa.

Conform edilului, dacă această diminuare nu va rezolva problema bugetului pentru salarii, pasul următor îl va reprezenta reducerea organigramei cu până la 10%.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

16 Comentarii

 1. zero

  „Și atunci una din soluțiile pe care am găsit de cuviință a le lua acum urgent a fost să coborâm salariile cu 10% la toată lumea, bineînțeles … ”, a mai explicat o dată primarul Ioan Popa.

  Istoria se repetă? (curbele de sacrificiu din anii ’29-’33, sub conducere liberală)

  Raspunde
 2. [email protected]

  manager adevarat daca impozitele pe cladiri si masini sint mai mari decit in capitala macar sa mearga banii in schimbarea fetei orasului si alte investitii facute responsabil nu ca guvernul cu pomene electorale mascate si atunci se mira ca se goleste tara de tineri si impovararea de datorii a generatiilor viitoare si inventarea de taxe si taxe

  Raspunde
 3. GEORGE

  De taiat poate oricine !
  Sa cresti sumele de intrare la bugetul local, din proportia din bugetul pe venit, inseamna fie sa creasca veniturile companiilor din Resita , fie vin unii noi.

  Prin Resita cam greu !

  Raspunde
 4. Johann Nicolescu

  Primarul I. Popa nu a priceout absolut nimic din cea ce inseamna administratie publica. Una e administratia publica unde salariatii nu sunt angajatii primarului, ci ai Statului si alta e cand angajatii sunt salariatii unei societati comerciale, in cazul nostru, fabricarea taiteilor. De la administratie publica la fabricarea macaroanelor este o diferenta ca de la Soare la planeta Pluto, cea ce pe primarul taiteilor il depaseste in totalitate. Ideea cu taierile salariale la Primaria Resita, este virusul sau microbul provenit de la pdl-istii ascunsi in PNL. Totala lipsa de profesionalism si incapacitatea manageriala a primarului I. Popa se vede in lipsa investitiilor care sa creeze locuri de munca cu salarii cel putin decente si care sa aduca fonduri suplimentare la bugetul local, mizeria existenta in oras, transportul public urban care e un dezastru si lista ar putea continua. Restul spuselor de catre actualul primar nu sunt decat bla-bla-uri si povestiri. Cu asemenea primari, Resita nu va iesi din zona de subdezvoltare in care este in prezent.

  Raspunde
  1. Petru

   Păi domnule Johann nu prea e treaba primarului sa creeze locuri de muncă, el poate angaja doar funcționari și pe astia îi “încurajează” – la Caransebes le-au marit salariile mai mult și mai repede, le-au dat si tichete de vacanta, la fel și Consiliul județean, Reșița prefera sa fie cu 10% mai in urmă.

 5. Carmen

  Dnul Liviu Gârtoi a cam făcut gușă! Cam multe puturoase sunt pe la Primăria Reșița, sa mai faca curatenie Dnul Primar prin primărie. In rest toata stima pentru dansul chiar se vede ca a miscat cate ceva!

  Raspunde
  1. Cristi

   Doamna Carmen, dar CE ziceti de cele aproape cele 200 de persolane angajate de primar, majoritatea pe functii de conducere cu salarii de peste 5000 lei, numai puturoase si puturosi PNL- listi. Astia merita sa ramana pe functii?
   Primarul spunea pe vremuri, ca el nu are pile de angajat, acum in primarie pilele angajate de el depasesc vechii angajati. Cred ca primarul trebuie sa respecte legile nu sa faca toate prostiile CE ii trec lui prin cap

 6. gica contrescu

  Probabil ca mai bine trimitea la munca in privat vreo 70 de insi din primarie .Apropo e legal sa desfiintezi politia locala?cred ca se rezolva problema sunt acolo vreo 70 de insi degeaba.

  Raspunde
 7. Tanti DANA

  Asta inseamna sa fi primar mafiot, sa tai 10 % din salariile angajatilor ca sa aduci formatia Megadeth sa cante la zilele Resitei. Auzi nebunu ?! Dar daca tot le retii din salarii macar au voie sa intre gratis angajatii din primarie la spectacol ? Vine ia tanti DANA si dupa tine, stai linistit, vei continua traditia primarilor ce isi incheie mandatul la facultatea cu sapca.

  Raspunde
  1. Opinia Publica

   Tanti, Megadeth daca vine e adusa de o firma de impresariat pe 0 lei. Banii firmei se recupereaza din bilete. Dezinformari stahanoviste.

 8. zero

  P.S.
  „reșițenii nu plătesc taxe și impozite (majorate cu 50% de el, n.n.) ca un grup de 600-700 de oameni să își (mai) ia salarii. Nu găsesc că este onest”, a mai explicat o dată primarul Ioan Popa.

  Din moment ce “onest” şi-a procurat finanţare pentru propria sa “ruină” din centru, urmează decimarea … Normal, nu?
  Restul … “logică justificativă” (diversiune pentru naivi).
  Era de prevăzut.

  Raspunde
 9. Opinia Publica

  Intotdeauna sunt dificil de taiat salariile. In primul rand e vorba de reducerea unui drept castigat de cineva. In al doilea rand e trbuie tinut cont ca aceea persoana are in intretinere o familie intreaga. Poate o solutie ar fi plecarea din institutie pe cale naturala (transfer, pensie sau deces) si neangajarea altor persoane. Nu cunosc exact situatia financiara a primariei dupa transferul anumitor obligatii de la centru, dar trebuie luate in considerare toate aspectele. Bonus, intotdeauna exista o solutie si mai rea…concedierea. Daca se ajunge la limita bugetului, reducerea cu 10% a salariului e preferabila concedierii.

  Raspunde
 10. Marin Alexandru

  Cind au mărit salariile la unii dea dreptul nemeritat nu a protestat nimeni. Cind au mărit impozitele nu ați protestat. Acum de ce protestati?????????

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei