14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

Salmonella – în vizorul DSVSA Caraș-Severin

Au fost lansate mai multe avertismente în ultima perioadă, despre pericolul apariției în România a unor loturi de carne de pasăre și ouă posibil a fi infectate cu salmonella. Bacteria Salmonella traiește în tractul intestinal al animalelor infectate și la om, și poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carnea, ouăle, laptele, fructele de mare, legumele și fructele.

Pentru depistarea acestei bacterii, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin a efectuat o serie de controale despre care directorul executiv al instituției dr Pavel Borchescu a declarat:

Încă din 21 octombrie inspectorii DSVSA au efectuat controale tematice în domeniul cărnii de pasăre și a ouălelor de categoria A cu proveniență Polonia, pentru identificarea unor posibile loturi infectate cu bacteria Salmonella. Au fost verificate trei depozite frigorifice de destinație a cărnii de pasăre, iar din 2 noiembrie controalele au fost extinse și la supermarketuri“.

spot_img

Au fost verificate 19 supermarketuri și un depozit alimentar, de unde au fost recoltate câte 3 tipuri de probe de carne de pasăre: piept de rață, piept și aripi de curcan. Din fericire rezultatele au fost negative pentru determinarea salmonellei, dar au fost constatate o serie de deficiențe, respectiv: întreținerea necorespunzătoare a spațiilor de depozitare, depozitarea necorespunzătoare a produselor de origine animală și non-animală“.

Inspectorii DSVSA au aplicat pentru deficiențele constatate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 60 de mii de lei, precum și un avertisment, a mai precizat directorul executiv al DSVSA Caraș-Severin dr Pavel Borchescu.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei