fbpx
12.9 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Salvamont Caraș-Severin, gata de acțiune

În aceste zile cu aflux turistic sporit în zonele montane din județul Banatului Montan,  Serviciul Public Salvamont Caraș-Severin acordă o atenție deosebită refacerii și modernizării traseelor turistice.

„Fie că vorbim despre angajații Serviciului sau despre voluntari, salvamontiștii aparținând celor trei formații de la Semenic, Muntele Mic și Herculane sunt prezenți pe teren în baza unui grafic de lucrări“, ne-a relatat Cornel Galescu,  Șeful Serviciului Public Județean Salvamont Caraș-Severin.

„Ținem cont și de apropiatele evenimente sportive, încercând să ajutăm organizatorii să găsească cele mai potrivite variante pentru cursele de alergare sau mountainbike. Dar cel mai important este să putem interveni rapid în caz de accident, atunci când suntem solicitați. După foarte  mulți ani, Salvamontul a primit din partea președintelui Dunca și a Consiliului Județean bugetul potrivit cu cerințele activităților statutare“, a mai afirmat Cornel Galescu.

„În raport cu alte județe cu specific montan suntem încă departe de resursele și dotările pe care Salvamontul acestora le are. Avem însă încredere că munca și riscurile la care suntem expuși va fi apreciată și remunerată corespunzator“, ne-a relatat Cornel Galescu, șeful Serviciului Public Salvamont Caraș-Severin.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei