Săptămână de foc încheiată cu două victorii! Alin Minteuan pune fainoşag în jocul rossonerilor!

CSM cu Alin Minteuan

Etapa a XII-a a programat pe terenul din Valea Domanului meciul reşiţenilor împotriva echipei „şepcilor roşii”: Universitatea Cluj. Cele două echipe au abordat partida cu două stări de spirit diferite. Astfel, reşiţenii veneau după victoria în faţa Chiajnei, iar clujenii după o perioadă de carantină, urmare a unor probleme cu COVID-19. În clasament, cele două echipe erau despărţite de 6 puncte şi 10 locuri, rossonerii ocupând locul 16, cu 11 puncte, iar „şepcile roşii” locul 6, cu 17 puncte.

La numai două zile de la partida anterioară, antrenorul Alin MINTEUAN a păstrat în proporţie de 70%  formula de început din partida de joi, 12 noiembrie, fiind titularizaţi Andrei DUMITRAŞ, Victor ASTAFEI şi Adrian ILIE.

Începutul partidei a fost echilibrat, prima ocazie aparţinând gazdelor, prin şutul lui Cristian DANCI, în primul minut de joc, mingea trecând peste poarta apărată de Andrei VÂTCĂ. Fazele se succed la ambele porţi, jucătorii rossoneri alergând de parcă nu ar fi avut meci cu 48 de ore înainte. Menţinerea lui Laurenţiu BUŞ pe partea dreaptă, alături de Bogdan SZIJJ a dat roade şi în acest meci. În minutul 17, după o acţiune a reşiţenilor pe această parte, Laurenţiu BUŞ a centrat în careu, înalt, la colţul lung, de unde Adrian ILIE a trimis cu capul mingea în plasă, beneficiind şi de indecizia lui Laurenţiu RUS, dar şi a portarului clujean, Andrei VÂTCĂ.

Adi Ilie deschide scorul

Oaspeţii reacţionează, dar gazdele reuşesc să contracareze acţiunile clujenilor, chiar cu preţul unor cartonaşe galbene. Înainte de pauză, după un fault nesemnalizat la Victor ASTAFEI, antrenorul nostru secund, Călin CHEREGI, reacţionează şi este „pedepsit” de către arbitrul partidei care îi arată cartonaşul roşu.

Repriza a doua începe cu o uşoară dominare a oaspeţilor, dar cu contraatacuri ale rossonerilor, finalizate prin Victor ASTAFEI, minutul 52, Cristian DANCI, minutul 56. Prima schimbare de jucător la echipa gazdă se realizează în minutul 61, când Vlad CHERA îi ia locul lui Andrei DUMITRAŞ, antrenorul reşiţean încercând să speculeze apărarea avansată a clujenilor. În minutul 64 Alberto COBREA reţine cu greu mingea trimsă cu capul de Ribeiro HORA.

A doua schimbare în echipa noastră este realizată de către Alin MINTEUAN în minutul 70, Adrian ILIE, accidentat, fiind înlocuit de Cătălin BAGHEREA.

Alin Minteuan

Insistenţa rossonerilor în atac este răsplătită în minutul 77 când, după o lovitură liberă executată de Laurenţiu BUŞ de pe partea stângă, mingea trimisă în careul clujenilor este respinsă până la Cristian DANCI care de la, aproximativ, 17 m, şutează puternic, mingea „muşcă” din bara transversală, de unde cade după linia porţii, majorând diferenţa pe tabela de marcaj. După numai 4 minute, în minutul 81, se fac alte două schimbări în echipa noastră: intră Deivydas MATULEVICIUS şi Bruno VASIU, ieşind Victor ASTAFEI şi Emanuel DAT.

Oaspeţii reduc diferenţa după o nesincronizare în apărarea noastră prin Alexandru POP, în minutul 88.

Clujenii pun presiune în speranţa obţinerii măcar a unui rezultat de egalitate, dar jucătorii noştri sunt la datorie, iar fluierul final al arbitrului consfinţeşte victoria reşiţenilor. O victorie muncită, la capătul unei săptămâni de foc, cu trei meciuri în şapte zile. O izbândă a jucătorilor, prin atitudine, dăruire şi ambiţie. După cum a declarat Alin MINTEUAN, venirea sa a adus„ceva“ în vestiarul reşiţean!

spectacol rossoner

Reşiţenii au început jocul în următoarea formulă: Alberto COBREA – Lorenzo ACKA, Andrei DUMITRAŞ (min. 61, Vlad CHERA), Alin DUDEA, Bogdan SZIJJ – Cristian DANCI, Laurenţiu BREŞNENI, Emanuel DAT (min. 81, Bruno VASIU) – Laurenţiu BUŞ, Victor ASTAFEI (min. 81, Deivydas MATULEVICIUS), Adrian ILIE (min. 70, Cătălin BAGHEREA). Pe bancă au luat loc şi: Cristian ZIMMERMANN, Daniel CIOBANU, Ovidiu RAŞOVEANU, Nini POPESCU, Denis BRÎNZAN.

Cristian DANCI a declarat:

„Ne bucurăm că am reușit să legăm două victorii pentru că eram într-o situație foarte grea. Doar noi ştim cum eram săptămânile astea. Veneam după cinci etape în care nu am câștigat și ne bucurăm că în aproximativ trei zile am obținut două victorii. Nu a contat cum, a contat doar să câștigăm. Important a fost să câştigăm, să adunăm puncte. Oboseala a fost mai mult psihică. Când bați, uiți de oboseala fizică. Mă bucur că am câștigat.”

Foto CSM Resita

Adrian ILIE, a precizat:

„A fost un sentiment extraordinar pentru mine, acesta a fost și primul meu gol înscris în Liga 2. Mă bucur că am reușit să ajut echipa să câștige. A fost un adversar destul de bun, dar noi am reuşit să învingem.”

 La finalul meciului, Alin MINTEUAN, antrenorul rossonerilor a declarat:

„Era bine dacă am fi jucat după 3 zile cu U Cluj, dar au fost mai puține. Am avut la dispoziție un timp foarte scurt să pregătim această partidă. Mă bucur că am reușit să câștigăm și pot spune că a fost o muncă de echipă. Am încercat să analizăm cât mai mult adversarul în așa fel încât să pregătim acest joc la victorie. Am reușit să facem acest lucru, am avut și câteva momente de inspirație ale noastre, ale staff-ului, ale jucătorilor, care au reușit să facă un meci extraordinar împotriva unei echipe care trage în fiecare an la promovare. Eu mă așteptam să obținem mai multe puncte de când am preluat echipa. Gândul mă duce la primul meci, cel cu Mioveni, unde clar am fost dezavantajați prin acel penalty. Altul ar fi fost deznodământul acelui meci. De aceea spun că puteam să avem maxim de puncte sau încă un punct adăugat la cele șase. Mi-a fost un pic greu până i-am cunoscut pe băieți, dar se pare că jucătorii au înțeles ceea ce vreau de la ei. Drept urmare, am reușit ca în această perioadă să facem trei meciuri fantastice.

Pentru reşiţeni urmează alte două partide legate, în deplasare, la un interval de trei zile: sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 11,00, în cadrul etapei a XIII-a, la Constanţa cu Farul, respectiv, miercuri 25 noiembrie, de la ora 14,00, cu Rapid Bucureşti.

Miruna MIHANCEA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei