Șapte tiruri de scenotehnică pentru Custom Reșița 2019! Cât a investit Primăria în festivalul verii?

modelmic

Costurile pentru festivalul Custom Reșița 2019 nu sunt nici pe departe atât de ridicate cum se preconiza inițial, susține primarul Ioan Popa. Pe de altă parte, edilul a anunțat o desfășurare impresionantă de forțe, cum nu a mai văzut Reșița până acum, pentru evenimentul verii de care ne mai despart doar câteva zile.

Costurile vehiculate în urmă cu câteva luni pentru derularea festivalului de rock prin care se dorește punerea Reșiței în lumina reflectoarelor, se ridicau undeva la 800.000 de euro. Conform primarului Ioan Popa însă, cheltuielile au fost mult mai scăzute. Astfel, agenția din Moldova cu care a fost încheiat un contract de parteneriat pentru organizarea Custom Reșița 2019, a investit 350.000 de euro pentru onorariile artiștilor, iar Primăria a mai venit cu undeva la 200.000 de euro, bani care au mers spre transportul și cazarea artiștilor, scena amplasată în Poiana Golului, lumini și sonorizare, amenajarea unor trepte de acces spre stemă, achiziția de garduri împrejmuitoare.

„Faimoasa sumă de 800.000 de euro, care s-a vehiculat de-a lungul timpului, înseamnă de fapt, circa 350.000 de euro onorarii artiști, cumulat 10 internaționali și 10 români, pe care și i-a asumat agenția din Moldova în contractul nostru de parteneriat și noi ne-am asumat restul cheltuielilor însemnând transport și cazare, ne-am asumat scenotehnica, adică scena, luminile și sonorizarea, transport montaj. Vorbim de șapte tiruri de scenotehnică și eu, sincer, la vremea la care am aflat de sume am fost puțin șocat și m-am gândit că Reșița a câștigat o scenă pe proiecte europene, o scenă care pe evoluează și ansamblul Bârzava, o scenă destul de sănătoasă. Ei bine, scena asta de care vorbim este de trei ori mai mare decât scena noastră, și susține niște echipamente care sunt vârf de echipamente în sonorizare în lume, care au trei tone pe o coloană, trei tone pe cealaltă, deci se prăbușea scena asta a noastră.

În plus am mai făcut  destul de multe lucrări , care rămân. Am făcut trepte de acces, 207 trepte de acces până la stemă, instalație de iluminat pentru a lumina zona, achiziție de generatoare de curent. Am vrut să punem curent definitiv acolo, avem ofertă de la Electroechipament și a fost de 150.000 de euro. Am renunțat evident și am rămas pe generatoarele care ne-au costat undeva până în 15.000 de euro pe toate zilele și dacă lucrurile vor evolua bine poate în anii următori din câștig, dacă vom câștiga bani vom încerca să avem curent definitiv acolo”, a explicat edilul.

Popa speră ca festivalul să fie un succes, iar banii investiți în organizarea acestuia să fie recuperați. Conform edilului, în cazul în care la Custom vor participa doar aproximativ 6.000 de persoane, Primăria nu va ieși pe pierdere, iar în cazul în care numărul spectatorilor va fi mai mare, se poate vorbi deja de câștig. „Dar, scopul în primul an nu a fost să câștigăm bani, scopul a fost să nu pierdem bani și să punem un pic de vizualizare pe oraș”, a reamintit Popa.

Citește și „Gata cu gratuitățile”, avertizează primarul Popa

Citește și Codin Maticiuc promovează Custom Reșița „pentru oamenii care organizează acest festival și pentru locurile de acolo”

Citește și Uriah Heep va cânta în această vară în Poiana Golului! La Custom Reșița 2019!

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Vorbim de șapte tiruri de scenotehnică … scopul în primul an … a fost să nu pierdem bani” a reamintit Popa.

    Să nu pierdem noi (ăştia de pe la Nădrag) :)
    Să piardă alţii … (reşiţenii şi oaspeţii).

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei