Sărbătoare cu dosare penale! Cărășeni beți la volan în ziua de Bobotează!

b

Sărbătoarea Bobotezei s-a încheiat cu dosare penale pentru trei cărășeni care s-au urcat băuți la volan.

Primul șofer a fost depistat ieri în jurul orei 13:45, când polițiștii de la Poliția Orașului Oravița l-au oprit pentru control, pe strada Mitropolit Andrei Șaguna din oraș. La testarea cu aparatul etilotest a bărbatului de 37 de ani a rezultat că avea o alcoolemie de 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot ieri, la ora 21:55, pe strada Victoriei din Anina, polițiștii au fost sesizați să intervină pentru soluționarea unui accident rutier fără victime, un tractor acroșând un autoturism care a fost proiectat într-un al treilea autovehicul, rezultând avarierea acestora.

IPJ Caraș-Severin precizează că în urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul care conducea tractorul, în vârstă de 51 de ani, din Anina, nu poseda permis de conducere, iar autovehiculul nu era înmatriculat în circulație.

La testarea cu aparatul etilotest, a rezultat că șoferul avea o alcoolemie de 2.19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, polițiștii i-au condus pe conducătorii auto la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge, în cel de-al doilea caz bărbatul de 51 de ani din Anina refuzând prelevarea.

Două ore mai târziu, la ora 00:00, tot pe raza orașului Anina, pe DN 57B, la ieșirea spre Bozovici, polițiști de la Poliția Orașului Anina au depistat un autoturism ieșit în afara părții carosabile, într-un șanț de scurgere a apelor pluviale, la volanul căruia a fost a fost identificat un bărbat de 48 de ani din Dalboșeț.

Bărbatul figura în evidențe având permisul de conducere suspendat, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 2.47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz, șoferul a fost condus de către polițiști la spital, unde a refuzat prelevarea mostrelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate situațiile menționate, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările, la finalizarea cărora vor fi dispuse soluții legale, după cum informează IPJ Caraș-Severin.

Vă reamintim faptul că legea penală pedepsește infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana, aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Anul trecut, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au întocmit 240 de dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și au aplicat 214 sancțiuni contravenționale unor conducători auto care au condus vehicule sub influența alcoolului.

Stimați conducători auto, vă rugăm să fiți responsabili și conștienți de faptul că vă puneți în pericol atât propria viață și pe a celorlalți participanți la trafic, cât și libertatea! Nu vă urcați la volan după ce ați consumat alcool!”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Colombo

    Vedeți alcoolemie la ăștia nu la CONSILIERUL PERSONAL AL primarului Reșița, domnul NELU MACAROANA-TAITELU. FĂRĂ PENALI IN FUNCTII publice doar pentru PSD????

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei