fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Sărbătoare la Bocșa! Bănățenii sunt invitați la ruga de la Vasiova!

Orașul Bocșa îmbracă săptămâna aceasta, din nou, haine de sărbătoare. Vineri, 8 septembrie, va avea loc tradițională rugă de la Vasiova, eveniment organizat cu ocazia hramului Bisericii Ortodoxe „Nașterea Maicii Domnului“ din Vasiova.

Acum 110 ani, TATA OANCEA ne «zicea», în versuri, cât de mândră și cunoscută era «Ruga dî la Vasiova»! Noi, adică administrația publică locală (Primăria orașului Bocșa, prin primar Pascu Patriciu Mirel, Consiliul Local Bocșa, Casa Orășenească de Cultură) sprijiniți de Biserica ortodoxă română, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Vasiova, dar și de locuitorii din cartierul Vasiova, ne dorim să readucem „făloșenia” bănățanului (vasioveanului) acasă la ea!

Pentru asta, vineri, 08 septembrie 2023, atunci când sărbătorim Nașterea Maicii Domnului (Sântă Mărie Mică), vă așteptăm în curtea bisericii ortodoxe, pe strada Frunzei, să ne petrecem împreună cu…muzică faină, voie bună, joc și veselie…ca la Sântă Mărie!!!

Vă așteptăm cu drag”, transmit organizatorii.

Evenimentul este programat să înceapă la ora 18:00, iar atmosfera va fi întreținută de soliștii Ghiță Călțun-Brancu și Denisa Țanigoi.

Karina TINCUL

3 COMENTARII

 1. De ce nu scrieți și cât a costat «Ruga dî la Vasiova» ?

  Nu aveți voie să publicați sumele de bani care se aruncă în vânt pentru astfel de chermeze ?

  • De ce să întreb primăria ?
   Așa-zișii jurnaliști ce au de făcut ?
   Să publice o știre completă, cu tot cu cheltuieli.
   Dacă nu sunt în stare, să se lase de jurnalism și să-și continue cariera de lăutari pesede, că acolo se pricep de minune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei