fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Scenarii! Părerea lui Plujar despre negocierile Cioloș – partide

Dacian Cioloș, prim-ministrul desemnat de către președintele Klaus Iohannis, va invita mâine liderii PNL, UDMR și ai minorităților naționale la discuții pentru formarea unui nou guvern.

În concordanță cu atitudinea noastră coerentă încă de la momentul alegerilor parlamentare, primul pas este să invităm marți PNL, UDMR și minoritățile naționale la discuții pentru formarea unui nou Guvern. Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială și așteptăm un gest de reciprocitate din partea foștilor noștri colegi.

Sperăm ca în ultimul ceas aceștia să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Național să trimitem invitații oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR și parlamentarii minorităților pentru a discuta reformarea Coaliției de guvernare”, a declarat Dacian Cioloș.

Biroul Național al USR a decis echipa de negociere și este formată din: Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu, Ionuț Moșteanu.

De asemenea, a fost stabilită și echipa care lucrează la programul de guvernare: Cristian Ghinea, Oana Țoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui, Dragoș Pîslaru.

Un Guvern USR-PNL-UDMR

USR reiterează că cea mai bună soluție pentru România este un Guvern USR-PNL-UDMR care să gestioneze pandemia, criza prețurilor la energie și să implementeze PNRR.

Despre modul în care ar putea fi soluționată criza de pe scena politică românească, președintele USR Caraș-Severin, Andrei Plujar a înaintat câteva scenarii:

1. Cacealma cinică a lui Klaus Iohanis e menită să mai reducă presiunea de pe PNL.

Sunt două situații posibile care au împărțit internetul:

Cioloș nu strânge voturile necesare în parlament, ne întoarcem la consultări. Vom face tot ceea ce depinde de noi, pentru a pune capăt crizei politice.

Decizia este acum în mâinile partenerilor noștri și a președintelui Klaus Iohanis Iohanis îl propune pe Cîțu.

Noi suntem pregătiți pentru oricare dintre cele 2 variante

  1. Partidele din fosta coaliție dau dovadă de maturitate. Înteleg necesitatea stopării crizei politice în plină criză sanitară.

Așa cum am demonstrat la consultările de la Cotroceni, că suntem un partid responsabil și am venit cu o propunere de premier, ne propunem să continuăm în același mod”, a declarat liderul USR PLUS Caraș-Severin, Andrei Plujar.

 

Lorena POENARU

2 COMENTARII

  1. Dacă il mai văd pe cioclul ăsta pluserist Plujar, explodez ,imi vine să-l folosesc ca minge de golf 😅😅😅😅 sau pe post de crosă. Il întrebăm pe nea Feru Cotrocelu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei