Schimb de proiecte teatrale și turnee între Reșița și Chișinău!

t

După premiera care a avut loc vineri și sâmbătă – „Cerere în căsătorie”, odată cu deschiderea teatrului din Reșița pentru public, aflăm de la managerul Florin Ionescu că sunt în lucru spectacole noi. După „Cerere în căsătorie” a lui Cehov urmează „Soare pentru doi”, piesă a lui  Pierre Sauvil, un text pentru două personaje, joacă Florin Ruicu și Andrada Samoilă, iar regia o va semna Valeriu Andreiuță, cel care a mai colaborat în anii trecut cu teatrul reșițean.

După cele două premiere, vor urma alte trei weekenduri cu spectacolele pe care noi le-am dat în online în decembrie, e vorba de spectacolul lui Marius Tudor și al Cameliei Ghinea, „Doi pe o bancă”, dar și de spectacolele „Guliver”, în regia lui Dan Țopa și „Cu vaporul spre stele”, premieră mondială, ultimul text scris de Matei Vișniec, în regia lui Radu Dinulescu”, explică Florin Ionescu.

Prezent la Reșița pentru a regiza spectacolul „Cerere în căsătorie”, Sandu Grecu, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre colaborarea frumoasă care se întrevede între teatrul reșițean și teatrul din Chișinău, al cărui director este – Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”.

Pe lângă schimburile de spectacole mai sunt și schimburile de turnee pe care le vom efectua în acest an cu teatrul din Reșița care va veni la Chișinău, iar noi vom veni aici cu spectacolele noastre. Sper ca această colaborare să ajute nu doar nouă, creatorilor de teatru, dar mai ales spectatorilor care au avut ocazia să vadă ce se întâmplă în mișcarea teatrală din Republica Moldova și desigur cei din Chișinău care vor avea posibilitatea să aprecieze valențele teatrului românesc prin acest minunat teatru din Reșița pe care eu, sincer să vă zic, nu îl cunoșteam, ori în această colaborare, în această perioadă scurtă, de o lună, în relațiile care s-au produs aici la Reșița cu actorii, vreau să confirm că teatrul din Reșița este un teatru foarte serios”, a spus regizorul din Republica Moldova.

La rândul său, managerul Teatrului de Vest Reșița, Florin Ionescu a spus: „Mă bucur foarte mult de colaborarea cu domnia sa, este o colaborare cu atât mai importantă cu cât domnia sa reprezintă aici Moldova și Chișinăul. El este directorul Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău și președintele uniunii teatrale din Moldova. Iată că ne face onoarea de a regia un Cehov, îmi doream de mult un Cehov la Reșița”, a spus Florin Ionescu, managerul Teatrului de Vest, în cadrul unei conferințe de presă.

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei