Schimbare la conducerea ISJ Caraș-Severin! Ionuț Gârtoi, numit inspector școlar general adjunct!

modelmic

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin are de luna aceasta un nou inspector școlar general adjunct. Este vorba de Ionuț Gârtoi, numit prin detașare în interesul învățământului pe funcția ocupată până în prezent de Codruța Cristescu. Echipă de conducere a ISJ Caraș-Severin este completată de inspectorul școlar general Marius Cornici și de adjunctul Constantin Nicolăescu.

„Conform ordinului de ministru, începând cu data de 1 august 2019 sunt noul inspector școlar general adjunct din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin. Detașarea în interesul învățământului are loc până la data de 31 august 2019, până la sfârșitul anului școlar. Pentru viitor, vom vedea dacă va veni o nouă detașare în interesul învățământului.

În ceea ce privește obiectivele pe care le am aici în cadrul Inspectoratului Școlar, alături de echipa de management formată din inspectorul general Marius Cornici și inspectorul adjunct Constantin Nicolăescu, dorim în termen extrem de scurt să ne ocupăm de organizarea sesiunii din august a examenului de Bacalaureat, să pregătim deschiderea anului școlar 2019-2020, ca aceasta să aibă loc în bune condiții și de organizarea concursului județean pentru cadre didactice la nivel de Inspectorat Școlar.

Pe termen mediu și lung, dacă mi se va permite lucrul acesta, consider că ar trebui să aducem în centrul educației, la nivelul ISJ Caraș-Severin, beneficiarii direcți, care sunt elevii, pentru că ei sunt cei mai importanți în actul educativ și putem face lucrul acesta cu ajutorul resursei umane reprezentată de cadrele didactice și aici având ca și obiectiv formarea profesională de calitate pentru aceste cadre didactice, pentru ca actul educativ să fie mult îmbunătățit”, a declarat pentru Reper 24, Ionuț Gârtoi.

Profesor titular pe catedra de istorie la Școala Gimnazială numărul 7 din Reșița și director adjunct la respectiva unitate de învățământ, Ionuț Gârtoi fost detașat anul trecut în interul învățământului pe funcția de inspector școlar  pentru proiecte educaționale, învățământ particular și alternative educaționale.

Rămâne de văzut dacă la finalul anului școlar 2018-2019 va exista o prelungire a mandatului de inspector școlar general adjunct. În aceeași situație se află de altfel și actualul inspector general Marius Cornici, care a fost și el numit pe funcție, prin detașare în interesul învățământului în luna februarie a acestui an.

Citește și Marius Cornici, cel mai tânăr inspector școlar general pe care l-a avut ISJ Caraș-Severin, instalat oficial în funcție!

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. unu

  ”consider că ar trebui să aducem în centrul educației, la nivelul ISJ Caraș-Severin, beneficiarii direcți, care sunt elevii, pentru că ei sunt cei mai importanți în actul educativ și putem face lucrul acesta cu ajutorul resursei umane reprezentată de cadrele didactice și aici având ca și obiectiv formarea profesională de calitate pentru aceste cadre didactice, pentru ca actul educativ să fie mult îmbunătățit”. Doooooooooooooamneeeeee ce complicat, ce dezlânat! Eu consider ca ar trebui adus in ”centrul atentiei” elevul. Educatia este un rezultat al atentiei acordate elevului. Este exact exprimarea toantei din capul statului, aceste ….aceste….aceste…acesti, s.a.m.d.

  Raspunde
 2. Guran odette

  Intentii bune ! Dar scoala generala din Secu de la geamurile căreia elevii văd cum se consuma alcool pe scările magazinului mixt aflat la aprox.20m de școala, sau că scoala nu are apa potabilă , oare contează pentru Inspectoratul școlar din Reșița?

  Raspunde
 3. Megatron

  Va rog frumos domnule inspector sa faceți ceva în legătură cu comportamentul doamnei Brebenariu de la Școala Gimnazial nr 2 Reșița. Bate copiii și tipa tot timpul, pleacă de la ore lăsând copiii în grija unui părinte sau singuri. Nu se poate asa ceva. Va rog sa faceți ceva. Și mai mult de atât, ne deranjează faptul ca trebuie sa dam lunar o suma de bani, dar nu știm pt ce…

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei