After school și masă caldă pentru elevii de „Romul Ladea”

after school Romul Ladea

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a aprobat, în ultimul Consiliu de Administrație, nota de fundamentare pentru ofertele de Program „Școală după școală” pentru anul școlar 2018 – 2019. Printre unitățile de învățământ din județ ce au depus solicitarea se află și Școala Gimnazială „Romul Ladea” din Oravița.
În anul școlar 2018 – 2019, elevii din ciclurile primare (clasele 0 – IV) care studiază la Școala Gimnazială „Romul Ladea” din Oravița vor putea beneficia de servicii după orele de curs, precum și de o masă caldă. Conform instituției de învățământ, vor exista 3 grupe , fiecare a câte 12 elevi, ce vor putea, în intervalul orar 12.00 – 16.00, să desfășoare activități extracuriculare, să-și facă temele, dar și o serie de activități de relaxare. În tot acest timp, elevii claselor primare vor beneficia și de o masă caldă în sistem catering.
„Lucrăm în acest moment la amenajarea unei săli de clasă pentru a o transforma în sală de mese pentru a le oferi cele mai bune condiții elevilor noștri. Deocamdată avem trei grupe a câte 12 elevi, dar dacă cererile vor fi mai mari, vom crea grupe suplimentare. Părinții care vor alege această modalitate de petrecere a timpului pentru copii lor vor beneficia de suportul celor mai bune cadre didactice din instituția noastră”, a declarat, pentru Reper24, prof. Marțian Lepa, directorul instituției de învățământ orăvițene.
Programul a fost posibil datorită asocierii dintre Școala Gimnazială „Romul Ladea” din Oravița, Asociația Educație 2008 și Consiliul Local Oravița. Costurile pentru per elev vor fi de 250 lei/lună, iar masa va fi oferită gratuit prin grija Primăriei Orașului Oravița. Suma de 250 de lei/per elev va fi alocată pentru plata cadrelor didactice care vor lucra cu cei mici.
„Sunt foarte mulți părinți care lucrează și ne-am gândit să le venim în ajutor pentru intervalul orar 12.00 – 16.00. Este o extindere a programului de la creșă, ca idee. Copiii au nevoie de o masă caldă și de asistență calificată în perioada când ambii părinți sunt la serviciu. De aceea, Primăria Oravița vine în ajutor cu subvenționarea de la bugetul local a unei mese calde în sistem catering”, a declarat, pentru Reper24, primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

 

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei