fbpx
0.7 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

Școala la noi ca la nimeni altcineva

Nici  nu s-a uscat bine cerneala pe ordinul comun al Ministerului Sănătății și cel al Educației, privind trecerea elevilor din bănci în online, că au și apărut modificări. Motivul neprecizat de onor ministerele respective, treabă făcută de mântuială, pe genunchi cum se mai spune pe la noi.

Astfel, după o analiză „temeinică și serioasă“, „specialiștii“ din cele două ministere au găsit de cuviință să mai modifice „pe ici pe colo, prin părțile esențiale“, ordinul privind trecerea elevilor din bănci în online.

Astfel noile prevederi stipulează că: „La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei/grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 5 zile, începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz. 

spot_img

La data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul grupelor/claselor se suspendă activitatea cu prezența fizică la nivelul întregii unități de învățământ, pentru o perioadă de 5 zile. 

Preșcolarii sau elevii cu care cazul/cazurile confirmat(e) din rândul acestora a/au interacționat în mod frecvent vor fi carantinați timp de 5 zile. Preșcolarii/Elevii aflați în perioada de 90 de zile ulterioare izolării ca urmare a confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV-2 nu sunt considerați suspecți de a fi infectați sau purtători ai unui agent înalt patogen și nu li se aplică măsura de carantină.

Preșcolarul/Elevul care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau NAAT/RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore, reia cursurile cu prezență fizică după 7 zile, pentru cei care nu sunt vaccinați cu schemă completă și pentru cei trecuți prin boală de mai mult de 90 de zile, respectiv după 5 zile, pentru cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală în perioada ultimelor 90 de zile, de la data rezultatului pozitiv obținut la testul rapid antigen noninvaziv efectuat din proba de salivă“.

Na, ați priceput despre ce e vorba? Că eu unul nu. Am înțeles în schimb că după doi ani bătuți pe muchie de du-te-vino din bănci în online, de „educație“ cu distanțare fizică și socială, cu restricții care mai de care (multe dintre ele aberante, iar altele fără finalitate), cu uite testul nu e testul, generația asta de elevi are toate șansele să facă o carieră de succes în…politică.

Acolo cel puțin nu-ți trebuie școală (e suficientă și o diplomă luată așa cum se iau multe azi), nu ai nevoie nici de lucrare de doctorat (oricum nu verifică nimeni și dacă o face constată că ai plagiat doar puțin și închid ochii), nu ai nevoie nici de studii superioare pentru salariul minim pe economie în România, iar dacă pleci în lumea civilizată, oricum nu dau doi bani pe „studiile tale aprofundate“.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Corect domnule. Proștii și idioții au prioritate. Ce mai, pe toți acești inteligenți ar trebui să ii trimitem în linia întâi pe front să ne apere țara de o invazie rusă. Asta ne caracterizează ca societate, omul nou idiot, prost, incult și obedient față stăpânii de sclavi și față de clasa cretino politică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei