Școlile din mediul rural intră în competiția „Let’s Be ECO”! Zeci de caculatoare și laptopuri, puse în joc

modelmic

Prima ediţie a proiectului de economie circulară „Let’s Be ECO!” va consta într-o competiţie dedicată unităţilor de învăţământ din mediul rural. Scopul proiectului este susţinerea comunităţilor din mediul rural prin reutilizarea resurselor. În cadrul proiectului vor fi distribuite peste 280 de birouri şi alocate în urma disponibilizării aproximativ 600 de calculatoare/laptop-uri.

Cele mai implicate 40 de şcoli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri şi 7 birouri. Proiectul este organizat de „Let’s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Garda Naţională de Mediu.

Competiţia din cadrul proiectului „Let’s Be ECO!” se desfăşoară în perioada 5 ianuarie-30 aprilie a.c. Şcolile pot solicita înscrierea în proiect la adresa [email protected], până la data de 27 ianuarie. Înscrierea  se realizează prin completarea unei scrisori de motivaţie şi a unui formular de înscriere, pe care le vor trimite unităţile de învăţământ.

Activităţile proiectului „Let’s Be ECO!” se vor desfăşura în următoarele etape:

  1. Înscrierea în concurs are loc până în data de 27 ianuarie. Înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere şi a unei scrisori de motivaţie, disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro. O unitate de învăţământ poate participa la proiect doar după confirmarea înscrierii în concurs.
  2. Atelierele de reutilizare creativă şi creaţie se desfăşoară începând cu 15 ianuarie şi se încheie pe 28 februarie. Elevii sunt invitaţi să creeze obiecte din materiale reciclabile şi lucrări precum machete, planşe, desene etc. Aceste activităţi au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător şi însuşirea corectă a conceptului de deşeu. Creaţiile se trimit sub formă de fotografii, la adresa de email [email protected].

De asemenea, este important ca fiecare poză să aibă denumirea elevului, a clasei şi a şcolii din care face parte. De exemplu: Ionescu Vasile – clasa a IV-a, Şcoala Gimnazială Nr. 1, Brăila. Punctajul va fi oferit în funcţie de creativitatea, complexitatea şi originalitatea lucrărilor.

Premii oferite:

Cele mai implicate 40 de şcoli vor primi aproximativ 15 calculatoare/laptopuri şi 7 birouri. Calculatoarele/laptop-urile şi obiectele de mobilier disponibilizate şi oferite în cadrul competiţiei sunt obiecte folosite, în perfectă stare de funcţionare. Jurizarea participanţilor se va realiza de către organizatorii şi partenerii proiectului. Vor fi luate în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea şi complexitatea lucrărilor, dar şi nevoia argumentată în formularul de înscriere şi numărul de elevi participant, raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învăţământ înscrisă. Însumarea punctajelor va da clasamentul celor mai implicate şcoli la nivel naţional.

Economia circulară este un concept de dezvoltare sustenabilă pentru a diminua cât mai mult risipa.  Acest lucru este realizabil prin consumul raţional de resurse. Odată cu tranziţia la o economie circulară, accentul se mută pe refolosirea, repararea, recondiţionarea şi reciclarea materialelor şi a produselor existente. Ceea ce se consideră drept „deşeu” se poate transforma într-o resursă.

„Protejarea mediului începe de la prevenirea risipei. Acesta este scopul principal al acestui proiect: să prevenim risipa unor resurse extrem de importante. Decizia partenerilor de la Garda Naţională de Mediu este lăudabilă şi este un model de preocupare a unei instituţii publice pentru protejarea mediului şi combaterea risipei. Ne bucurăm că, pe lângă protejarea mediului, putem sprijini şi educaţia în mediul rural”, spune Andrei Coşuleanu, Project Manager la „Let`s Do It, Romania!”.

Proiectul „Let’s Be ECO!” este organizat de echipa „Let`s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Garda Naţională de Mediu, şi este dedicat şcolilor din mediul rural din toată ţara.

Cosmin VLAD

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei