Se apropie luna festivalurilor: poftiţi la rock şi jazz în mijlocul naturii!

fest

Iubitorii de muzică rock, natură și aventură sunt așteptați în perioada 4-5 iulie la Sasca Montană, la cea de-a patra ediție a Rocker’s Challenge. Câteva zile mai târziu, cel mai așteptat și iubit festival al verii ia startul în Poiana Lupului de la Gărâna.

Situată în peisajul mirific de pe Cheile Nerei, comuna Sasca Montană devine și anul acesta punctul de întâlnire al celor care vor să schimbe zomotul orașului cu ritmuri de rock și rutina cotidiană cu puțină adrenalină.

Pentru prima seară a festivalului, vineri, 4 iulie, organizatorii îi aduc pe scenă pe Aeon Blank, Goodbye to gravity, Implant pentru refuz, iar sâmbătă este rândul celor de la The Different Class, Pinholes, Velosonics, Vița de Vie și ROA să zguduie atmosfera.

Dacă serile sunt dedicate muzicii date la maximum, în timpul zilei participanții se pot bucura de frumusețea și liniștea locurilor minunate din Parcul Natural Cheile Nerei – Beușnița. Pentru cei cu spirit de aventură, organizatorii propun traversare râului Nera cu tiroliana, de la 40 m înălțime, rafting printre munții de calcar în care râul a sculptat peisaje unice au mountain biking până la Cascada Șușara.

Majorat de festival cu nume mari ale jazzului mondial

Gărâna Jazz Festival, ajuns anul acesta la cea de XVIII-a ediție este deja un reper pentru prietenii jazzului din toate colțurile Europei. Festivalul, care nu mai are nevoie de nici o prezentare, pare să se întreacă pe sine anul acesta, când, între 10 – 13 iulie, vor răsuna în Poiana Lupului acordurile fine ale celor mai de succes proiecte muzicale de gen:  Adam Baldych Imaginary Quartet, Andy Sheppard Trio Libero, Dave Douglas Riverside Project, Marius Neset Quartet în prima seară, Elena Mindru Finnection, Joey DeFrancesco Trio, Ulf Wakenius Band, Arve Henriksen Band pentru vineri, 11 iulie, Tiberian/Dahlgren/Betsch “Both Sides of The River”, The Crimson ProjeKCt

Kimmo Pohjonen, Pedro Negrescu Trio care vor delecta publicul sâmbătă și Mike Stern with Bill Evans Ft. Dennis Chambers & Tom Kennedy, Tom Harell “Colors Of A Dream” with johnatham Black, Wayne Escoffery, Ugonna okegwo, Jeleel Shaw and Esperanza Spalding programați duminică, 13 iulie, să încheie încă o ediție de excepție la Gărâna.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei