Se râde în avanpremieră! „Prenumele” dă startul comediei pe scena teatrului reșițean!

 

modelmic (1)

O comedie franceză născută în jurul unei idei absolut nebunești va avea premiera duminică de la ora 19:00, pe scena Teatrului de Vest din Reșița și care vine în fața reșițenilor în această seară cu o avanpremieră, de la aceeași oră.

„Prenumele”, este un spectacol a cărui regie este semnată de un german, Iohannes Lang, aflat pentru a doua oară în România și de fiecare dată cu aceeași destinație, Teatrul de Vest. În rolul principal în acest spectacol îl regăsim pe Robert Danci, pentru a doua oară într-un spectacol al teatrului reșițean, după ce a jucat în „Urmuz”, alături de el din  distribuție mai făcând parte actorii: Camelia Ghinea, Ana-Maria Cizler, Marius Tudor și Florin Ruicu.

Ce spun actorii despre colaborarea cu regizorul german, Iohannes Lang, aflăm de la unul dintre actorii cu care a colaborat chiar de la prima vizită în teatru.

Pentru mine este a doua întâlnire cu Iohannes Lang, la fel de productivă, cred că pentru amândoi, îl cunoșteam de la „39 de trepte”, acum, revenind, ne-a produs o bucurie, a adus un aer nou, un fel specific. Nu știu dacă toată Germania vede lucrurile așa, dar el are un mod de a vedea lucrurile diferit. Poate la prima piesă mi-a fost mai greu să îl înțeleg, dar acum am înțeles ceea ce vrea, ceea ce își dorește și sper că am reușit să fac ce ne-am propus amândoi. Colaborarea a fost la fel de haioasă și plină de bună dispoziție, pentru că are o carismă a lui deosebită”, a precizat unul dintre actorii din distribuție, Marius Tudor.

Toată comedia din această piesă se naște în jurul faptului că protagoniștii vor să-și boteze copilul după liderul extremist al Germaniei, Adolf Hitler, o idee îndrăzneață și nebunească de la care se nasc conflicte mai mult sau mai puțin amuzante.

Intriga pornește de la o glumă nevinovată, un joc de cuvinte (Adolf/Adolphe) care te poate lăsa rece dacă nu știi un minim de istorie și un pic din mentalitatea franceză.

 

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei