Se râde în avanpremieră! „Prenumele” dă startul comediei pe scena teatrului reșițean!

 

modelmic (1)

O comedie franceză născută în jurul unei idei absolut nebunești va avea premiera duminică de la ora 19:00, pe scena Teatrului de Vest din Reșița și care vine în fața reșițenilor în această seară cu o avanpremieră, de la aceeași oră.

„Prenumele”, este un spectacol a cărui regie este semnată de un german, Iohannes Lang, aflat pentru a doua oară în România și de fiecare dată cu aceeași destinație, Teatrul de Vest. În rolul principal în acest spectacol îl regăsim pe Robert Danci, pentru a doua oară într-un spectacol al teatrului reșițean, după ce a jucat în „Urmuz”, alături de el din  distribuție mai făcând parte actorii: Camelia Ghinea, Ana-Maria Cizler, Marius Tudor și Florin Ruicu.

Ce spun actorii despre colaborarea cu regizorul german, Iohannes Lang, aflăm de la unul dintre actorii cu care a colaborat chiar de la prima vizită în teatru.

Pentru mine este a doua întâlnire cu Iohannes Lang, la fel de productivă, cred că pentru amândoi, îl cunoșteam de la „39 de trepte”, acum, revenind, ne-a produs o bucurie, a adus un aer nou, un fel specific. Nu știu dacă toată Germania vede lucrurile așa, dar el are un mod de a vedea lucrurile diferit. Poate la prima piesă mi-a fost mai greu să îl înțeleg, dar acum am înțeles ceea ce vrea, ceea ce își dorește și sper că am reușit să fac ce ne-am propus amândoi. Colaborarea a fost la fel de haioasă și plină de bună dispoziție, pentru că are o carismă a lui deosebită”, a precizat unul dintre actorii din distribuție, Marius Tudor.

Toată comedia din această piesă se naște în jurul faptului că protagoniștii vor să-și boteze copilul după liderul extremist al Germaniei, Adolf Hitler, o idee îndrăzneață și nebunească de la care se nasc conflicte mai mult sau mai puțin amuzante.

Intriga pornește de la o glumă nevinovată, un joc de cuvinte (Adolf/Adolphe) care te poate lăsa rece dacă nu știi un minim de istorie și un pic din mentalitatea franceză.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei