Seară ecumenică la Anina! Rugăciuni și cuvinte de mângâiere pentru cei afectați de temutul virus!

ec

În cadrul săptămânii ecumenice în Banatul de Munte, Anina a găzduit o întâlnire ecumenică la catedrala din localitate unde au fost prezente înalte fețe bisericești ale bisericii ortodoxe și romano-catolice.

La reuniunea care a constat într-o slujbă de Tedeum și rostirea unor cuvinte de învățătură și încurajare pentru credincioșii celor două culte, atât de către episcopul Caransebeșului PS Lucian Mic, cât și de către episcopul romano-catolic de Timișoara PS Jozsef-Csaba Pal, cei doi înalți prelați au citi Psalmi și s-au rugat pentru cei care au trecut la cele veșnice răpuși de noul virus, dar și pentru cei care zac pe paturile de spital luptându-se cu virusul nemilos.

DSC_0548

Oaspetele romano-catolic a primit din partea episcopului ortodox, în dar, o icoană a Maicii Domnului, cinstită de către cele două biserici drept ocrotitoarea tuturor celor în necazuri și nevoi, gest prin care PS Lucian și-a arătat prețuirea pentru oaspetele venit de la Timișoara. La rândul său, PS Jozsef-Csaba Pal s-a arătat impresionat de modul în care a fost primit de credincioșii din Anina și de căldura cu care a fost întâmpinat de biserica ortodoxă.

DSC_0519

Cei doi episcopi au mărturisit că această întâlnire a fost așteptată de ceva vreme și și-au exprimat public, deși timid, speranța într-o uniune, așa cum a fost biserica primară.

La seara ecumenică a fost prezent și primarul orașului Anina, Gheorghe Românu.

DSC_0498

DSC_0501

DSC_0508

DSC_0522

DSC_0603

DSC_0575

DSC_0630 - Copie

DSC_0639 - Copie

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei