Securistul, ciorapii de damă și UCMR-iștii…

modelmic

Pe 21 decembrie 1989, la ora 15, am plecat cu colegii de birou din UCMR spre centrul Reșiței, Srgean, acum în SUA, Tibor și Cezar, acum în Germania.

Aici, în fața magazinului Nera, în zona băncilor, un grup de vreo 30 persoane cântau sfidând autoritățile reprezentate de doi milițieni,un câine, câțiva civili agitați în fața Prefecturii și mulți alții in apartamentele  conspirative aflate în blocurile de locuințe care strajuiau piața. Ne-am alăturat grupului de 30 persoane care canta.

Eu si colegii mei NU SUNTEM REVOLUȚIONARI, dar interesați-vă câți revoluționari se revendică din acel grup de 30 persoane ca să vedeți cui sunt transferate impozitele voastre.

Către seară, un grup masiv de oameni a ajuns în Centru  venind din sectorul „Câlnicel”. Reprezentanții autorităților din Prefectură s-au solidarizat cu oamenii din piața în timp ce un reprezentant al armatei a ieșit la balcon și a zis; „Nu vă faceți probleme  că nu avem gânduri năstrușnice”

Seara am plecat cu trenul la București, am ajuns dimineața, ne-am băgat pe sub pământ și am ieșit la suprafață în zona magazinului „Unirii”. Am pornit pe jos spre „Intercontinental” și, pe la jumătatea distanței,  șuieratul gloanțelor ne-a întors din drum.

Ne-am întors, am trecut de „Unirii” și am ajuns în fața unei baricade a armatei, alcătuită din taburi și tancuri. O femeie în vârstă s-a amestecat între tancuri și taburi și a țipat la militari; „Voi sunteți armata acestei țări ? Voi pe cine și de cine apărați? Să vă fie rușine !”

La orele prânzului, armata s-a retras în cazărmi după care  un elicopter, liber să acționeze în bune condiții,  il scotea pe Ceaușescu din București și din istorie.

După 25 decembrie 1989, reprezentantul armatei, cel cu gânduri ne-năstrușnice și de partea revoluționarilor,  în fruntea unei comisii ajunge în UCMR ca să cerceteze birourile securiștilor ce aveau ca „indicativ războinic” ținerea sub control a activităților și a oamenilor.

Au rămas  surprinși de ce au găsit; dolari, mărci germane, sticle de whisky și cognac, bani de aur, țigări străine și multe altele necontabilizate…printre care și ciorapi de damă, fabricație străină.

Cum să apară la față securistul sau ofițerul acoperit printre oamenii muncii ? Trebuiau să fie aduși de acasă într-o lectică  purtata pe aripi de păsări ciripitoare. Prin secții trebuiau să umble tot în lectică pentru a întâlni camerele  de supraveghere ale securității. Unele colege și unii colegi erau camere de supraveghere. Camera de supraveghere putea introduce biletul cu denunțul  pe gaura cheii de la lectică, în timp ce recompensa, ciorapul de damă, putea fi livrat pe aceeași cale.

Au fost prea încrezători în steaua lor și au lucrat cu fața la vedere, așa că după ‘89 au avut neșansa să fie descoperiți  în diferite funcții cheie ale statului, în toate partidele  sau ca mari oameni de afaceri, cei care au rămas activi.

Cei care s-au pensionat  stau cu fundul pe câte 40 de milioane, pe fiecare lună, nemulțumiți că nu sunt apreciați la adevărata lor „valoare”,  în timp ce un inginer pensionar, UCMR-ist, cu multe invenții brevetate, nu are cu mult peste 10 milioane de lei pe lună.

Luna iunie a anului 2015 va intra în istorie pentru că procurorii au invins definitiv ofițerii și sistemul ticălos la adăpostul căruia unii nu aveau legi. Urmează dictatura legii.  Să-l chemi în fața legii  pe PM este simbolul acestei victorii.  Au existat de sute de ani și există  foarte mulți oameni pe acest pământ  care au acceptat și acceptă dictatura legii.

Aogen

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei