Senatorul Chisăliță îi dedică „gânduri alese“ primarului Reșiței, Ioan Popa: „Don“ primar, scrisoarea și zeciuiala!

modelmic

Senatorul de Caraș-Severin, Ionuț Narcis Chisăliță, încearcă din nou să îl provoace la dialog deschis pe primarul municipiului Reșița Ioan Popa. De această dată, parlamentarul se arată indignat de ușurința cu care edilul-șef al orașului a dispus tăierile salariale ale angajaților din primărie, devenind vocea port-stindard a celor care au ieșit recent în stradă pentru apărarea drepturilor salariale . Dar aceasta nu este singura acuzație formulată de Chisăliță, senatorul vorbind și despre scrisoarea care i-ar fi parvenit în cutia poștală, în rândurile căreia conducătorul urbei amintește despre măsurile financiare dictate de guvern, cele care ar fi pus produs un minus la bugetul municipiului Reșița. Deci, după cum înțelegem de la Ionuț Chisăliță, Popa ar fi emis cetățeanului reșițean o misivă „electorală“, parafată de Direcția de Asistență Socială și directorul acesteia, în fapt un funcționar public. Așa cum se poate sesiza din epistolă, Chisăliță nu precupețește niciun efort în rândurile sale din a i se adresa primarului Popa cu „Don“ primar, juxtapunere care face trimitere la capii unor organizații mafiote, pentru cei familiarizați cu oscarizatul film „Nașul“, vezi celebri Don Vito Corleone, Don Giuseppe, Don Saverio din Cremona, etc.

Consemnăm mai jos scrisoarea adresată de senatorul Ionuț Narcis Chisăliță primarului municipiului Reșița, Ioan Popa, intitulată de autor „Don“ primar, scrisoarea și zeciuiala“, pe care o redăm în integralitate:

O scrisoare, dar nu pierdută! Trimisă în cutia poștală a cetățeanului reșițean! O găsesc și mă uit cu frică la ea! Răsuflu ușurat! Nu e de la Serviciul Impozite care să ne anunțe o nouă majorare, după cea de 50 la sută! Are ștampila Direcției de Asistență Socială, ștampila numărul 1, deci a Directorului (o doamnă)! O deschid și citesc stupefiat! „Don“ primar face campanie electorală! Înfierează cu “mânie” guvernul și ne spune cum are el grijă de cetățeni . Cu ștampila Doamnei Directoare, funcționar public! Nu e bine Doamnă! În tot acest timp “don” primar îi “zeciuiește” pe toți angajații primăriei, adică le taie 10 la sută din salariu! Oamenii , supărați pe bună dreptate ,ies in stradă! “Don” primar lipsește. E în concediu! În schimb îi întâmpină “el lider maximo”, cel denumit “Cardinalul Richelieu “. Între liberali, bineînțeles! Stupoare! Le strigă oamenilor aflați în fața primăriei: „Noi nu vă dăm pomeni!“ Stimabililor așa zis liberali. După ce ați crescut cu 50 la sută impozitele, mai dați o măsură a incompetenței Domniilor voastre, tăind salariile angajaților din primărie, făcându-ne să ne amintim de regimul Băsescu-Boc! Salariul, musiu, nu e „pomană“, e un drept! Dar voi , ajunși în funcții mult prea înalte pentru pregătirea ce o aveţi vă credeți stăpâni. E bine „don“ primar? Nu e bine “don” primar! Deloc! Nu prin diminuarea salariului angajaţilor din primărie aduceţi bani la buget. Aduceţi firme care să aducă plus venit la buget. Lăsaţi salariile, cel mult decente, aşa cum sunt. Poate că sunt prea mulţi angajaţi la primărie. Ne spuneţi şi nouă, public, câte angajări aţi făcut de la instalarea pe fotoliul de primar?

Cu maximă condescendenţă, al dvs. Ioan Narcis Chisăliţă, senator de Caraș-Severin! Pesedist, fireşte!

Sergiu TABAN

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Irimia

  Ce gluma buna, cu Doamna director de la asistenta sociala. Toata lumea stie ca la Asistenta sociala este director Cozmin Enuica. Sau ati spus la misto Doamna director, in bataie de joc ca Cozmin Enuica se comporta ca o femeie si cu referire la faptul ca nu are cohones sau ca are doar 1. Ha ha ce tare.

  Raspunde
 2. Toader

  Ferfeniţă,cam aşa îl cheamă pe tovarăşul ăsta , care mai deunăzi a ridicat um monument al prostiei, dezvăluind nouă ,habarniştilor,*semnele’exploziei nucleare a economiei româneşti sub oblăduirea înţeleaptă aPSD-ului, încearcă acum şi varianta a fi pamfletar,copiind un pastilar delator,pitic muşcător de carne vie!Păi ferfeniţă,adică praf,au făcut ei,daddy et comp. ţara asta pe care o consideră deja numai a lor:Nici usturoi, nici gura nu le miroase! Auzi cine să fie paznicul democraţiei,câte un politruc care mai foloseşte din când în când intrarea principală în interiorul lor şi pentru ingerare altceva decât kkt!

  Raspunde
 3. Cami

  Atat poate primarul Coca cola, daca el e toata ziua hai. Asa ne dam seama cat sunt de prosti si ca au trimis scrisoarea cui nu trebuia. Tot nu inteleg de ce ii spune lumea Richelieu lu Gargamel.

  Raspunde
 4. GGii

  Ma asteptam ca pesedistul sa precizeze cu cat a taiat guvernul lui, cu votul lui, venitul primariilor din tara.
  Cu cat a diminuat veniturile Primariei Resita.

  Raspunde
 5. Petru

  “Don senator” esti in campanie ? Daca esti asa implicat in viata comunității locale nu fugeai la București (sa stai stresat in trafic…) dar sa înțelegem ca acum vrei la Bruxeles? Pana acolo mergi cu avionul si nu te întârzie creșterea economica…

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei