fbpx
23.5 C
Reșița
marți, 26 septembrie 23

Senatorul Ion Mocioalcă crede, cu tărie, în taxa de solidaritate pentru marile companii: „Și Margaret Thatcher a introdus-o!”

O țară ca afară înseamnă mai multă dreptate fiscală, înseamnă că aceia care muncesc și câștigă puțin să nu ducă greul ca acum, ci să îl împartă cu companiile, este de părere senatorul social-democrat de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

Mai exact, parlamentarul PSD crede cu tărie în necesitatea impunerii unei taxe de solidaritate marilor companii. Senatorul dă ca exemplu pe fostul premier al Marii Britanii, Margaret Thatcher, care a introdus o taxă pe supraprofituri, pentru a finanța bugetul național.

Totodată, parlamentarul cărășan afirmă că un recent raport al FMI arată că implementarea unei astfel de taxe s-a dovedit a fi un succes, din punctul de vedere al implementării, și a generat venituri suplimentare.

Taxa de solidaritate a produs „isterie” în rândul liberalilor și al economiștilor, clasificată de Ion Mocioalcă drept „o istorie a isteriei împotriva normalității”.

Parlamentarul subliniază astfel că suprataxarea profiturilor nu ține de o ideologie, ci de „capacitatea de a găsi soluții vizionare, în vremuri în care gândirea business as usual ne împinge în prăpastie”.

De reținut faptul că introducerea taxei de solidaritate de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii a fost readusă în discuție de către PSD în ultimele săptămâni, ceea ce ar aduce 3,5 miliarde de lei în plus la bugetul României.

Lorena POENARU

1 COMENTARIU

  1. Mulțumim Reper24 pentru cenzurarea comentariilor care i se adresează „senatorului cu expertiză”.
    După ce că și-au mărit sumele forfetare la 7500 ron / lună, voi îi promovați prin presă ca fiind mari salvatori ai economiei.
    Umflatul din imagine nici nu ar mai trebui să apară la ziar, că stă acolo pe sute de milioane lunar, bani din impozitele și taxele cetățeanului de rând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei