Senatorul Ion Mocioalcă: „M-am reîntors în PSD ca să unesc, nu să dezbin!“

Mocioalca senator PSD

PSD-ul a obținut la alegerile parlamentare desfășurate duminică, 6 decembrie, un scor peste așteptări în țară, dar și la nivelul județului Caraș-Severin, partidul condus de Marcel Ciolacu devenind cu predilecție o țintă pentru președintele Iohannis, cel care a făcut o obsesie din decimarea social-democrației de pe eșichierul politic, un PSD torpilat în declarații de adversarii politici tradiționali, de miniștri guvernului Orban, la care s-a raliat în ultimii ani și new wave-ul politic, amintind aici alianța USR-PLUS. Cu toate acestea PSD-ul a demonstrat că reprezintă un partid solid, cu adepți fideli, cu aceeași votanți disciplinați și care are, în ciuda celor vehiculate în spațiul public de numeroșii „influenceri media“, un cuvânt greu de spus pe scena politică românească, după cum o relevă rezultatele mobilizatoare de la ultimul scrutin electoral.

În același sens, deși contestată la momentul producerii ei, revenirea deputatului Ion Mocioalcă și candidatura acestuia pentru un loc în Senatul României pe listele PSD a fost, cel mai probabil și în ciuda aparențelor un moment de referință al redării încrederii în forța acestei formațiuni pentru mulți dintre „partizanii“ PSD-ului de altădată. Iată că Mocioalcă demostrează că știe să-și facă „temele“ ca un elev sârguincios și reușește să reconfirme la examenul electoral din 2020 pentru un al șaselea mandat de parlamentar, încheind „en-fanfare“ numărătoarea voturilor la doar câteva sute în spatele ministrului de interne în funcție, senatorul Ion Marcel Vela. Reper 24 a dialogat cu Ion Mocioalcă despre campania electorală recent încheiată, despre rezultatele mai mult sau mai puțin scontate dar și despre viitorul organizației județene PSD Caraș-Severin:

Reper 24: – Felicitări domnule Mocioalcă! Spuneți-ne cât de dificilă a fost lupta electorală de această dată?

S-a tras cortina și peste ultima rundă de alegeri, alegerile parlamentare, bineînțeles și în Caraș-Severin. Și cred că toată lumea era curioasă cât de tare se afundă în eșec Partidul Social Democrat. Ceea ce trebuia înțeles de la început este că m-am reîntors în PSD pentru a uni și nu pentru a dezbina! Am spus-o din primul minut când mi-am depus candidatura la Senatul României și am pronosticat cu curaj faptul că PSD Caraș-Severin va face doi deputați și un senator, așa cum a reușit de cele mai multe ori din anul 2000 încoace. Desigur au fost și excepții spectaculoase de-a lungul timpului, momente euforice când am făcut scoruri de aproape 50% la alegeri, dar acest lucru nu ar mai fi fost posibil, de această dată. De aceea, în mod realist, ne-am propus să facem un scor egal de parlamentari cu PNL. Și am reușit. Cei doi deputați, Silviu Hurduzeu și Marius Damian, sunt siguri, senatorul este aproape sigur, dar experiența și felul meu de a fi jucător în politică mă face să nu mă bucur decât atunci când se aude fluierul final și când vedem că Biroul Executiv Județean ne va înmâna mandatele.

De altfel, faptul că i-am depășit pe liberali cu o mie de voturi la  Camera Deputaților și am pierdut la doar câteva sute de voturi la Senat, luptându-ne cu ministrul afacerilor interne – Ion Marcel Vela și întregul său aparat din acest minister, mă face să mă bucur cu adevărat de această victorie. Și, așa cum am mai afirmat-o, o mai spun odată cu curaj și sinceritate: ne-am angrenat în aceste alegeri și într-o luptă cu trădătorii din PSD! Am mai spus acest lucru în fața presei, când spuneam că PSD-ului nu îi este teamă de adversarii politici din afară, ci de trădătorii din interior. 

Le mulțumesc colegilor pentru modul în care s-au implicat în această campanie, pentru a repoziționa partidul în vestul țării. Le mulțumesc activiștilor care au făcut o muncă neobosită de teren într-o perioadă în care nu puteam sta mai mulde vărbă decît cu doi-trei oameni. Lemulțumesc primarilor responsabili care și-au dorit să salveze onoarea PSD Caraș-Severin și le promit că voi participa cu toată experiența și energia mea în reconstrucția acestui partid, făcându-l din nou câștigător fără dubii în anul electoral 2024“.

Reper 24: Conducerea PSD Caraș-Severin, domnule Mocioalcă, va analiza și rezultatele mai slabe obținute pe 6 decembrie în județ?

I. Mocioalcă: „Nu există rundă de alegeri fără o analiză temeinică a ceea ce s-a ântâmplat în campanie și fără o analiză a rezultatului, mai ales că acest lucru ni-l cere și conducerea centrală a PSD. Eu, personal, optez pentru o reîmprospătare a actualie conduceri, pentru că și în alegerile locale și generale am sesizat oameni care ar fi păcat să nu fie promovați, oameni de care partidul are nevoie, nu numai în viața publică dar și în conducerea sa“.

Reper 24: Din noua postură legitimă de senator de Caraș-Severin al PSD, vă gândiți să reveniți la „timona“ executivă a organizației județene?

I.Mocioalcă: „Din punctul meu de vedere, Silviu  Hurduzeu a performat, a făcut o campanie inspirată și eficientă iar eu îmi doresc doar să-l ajut în perioada următoare. Cel mai probabil nu voi rămâne nici în structura de conducere a partidului la nivel național“.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei