Senatorul Marcel Vela: „Legea pensiilor, un proiect încropit în grabă și plin de discriminări”!

modelmic

Legea sistemului de pensii, pusă în dezbatere în Senat nu va ajuta cu nimic pensionarii, este de părere senatorul PNL de Caraș-Severin, Marcel Vela. Liberalul consideră că prin acest proiect, PSD- ALDE nu încearcă decât să îi păcălească pe pensionari, având în vedere că legea nu ar aduce majorările mult promisele în campania electorală din 2016. Mai mult chiar, în opinia senatorului cărășean este vorba de un proiect de lege încropit în grabă și plin de discriminări.

„Majorările așteptate de cele peste cinci milioane de pensionari din România, de peste doi ani, de când PSD a făcut promisiuni electorale în baza cărora a și fost votat, în baza cărora conduce astăzi România, sunt amânate până în 2022 sau chiar mai târziu. Așadar, legea aceasta doar crează false iluzii, nu concretizează într-o lege reală, concretă promisiunile din 2016”, a afirmat Marcel Vela, în cadrul unei conferințe de presă susținută vineri la Reșița. Senatorul liberal a atras atenția și asupra faptului că proiectul de lege va fi dezbătut luni în plenul Senatului, în absența ministrului Muncii, după remanierea Liei Olguța Vasilescu. Având în vedere anvergura proiectului, ministrul Muncii ar fi trebuit să fie prezent la dezbateri, este de părere Vela, în opinia căruia grupul PSD – ALDE va dori să aprobe proiectul pe repede înainte, „așa cum au făcut și cu alte acte normative care nu au avut un impact pozitiv, ci mai mult unul propagandistic”.

Președintele PNL Caraș-Severin a precizat că dacă proiectul va fi adoptat în forma actuală, persoanele care au lucrat în condiții deosebite și care au grupele unu și doi de muncă, categorie în care se încadrează și multe persoane din Caraș-Severin, se vor pensiona cu pensii mai mici cu circa 30% decât în prezent și că cei deja pensionați nu vor mai beneficia de nicio majorare.

Partidul Național Liberal are 58 de amendamente la legea pensiilor, a anunțat Vela:

Vom propune majorări imediate și neinflaționiste ale tuturor pensiilor, majorarea reală a punctului de pensie de la începutul fiecăruia an, majorarea să fie superioară cu cel puțin două puncte procentuale față de creșterea prețurilor din anul curent, stabilirea unui procent fix din PIB pentru cheltuielile cu pensiile din pilonul întâi, concomitent cu dezvoltarea sistemelor alternative de pensie, pilonul doi și trei și pensii ocupaționale, adică cele care pot fi în sistemul privat. De asemene, susținem creșterea contribuțiilor la pilonul doi la 6%, în maxim doi ani”.

Nu în ultimul rând, Vela a precizat că printre amendamentele propuse de PNL se cere ca pensia minimă să acopere coșul minim lunar al unui pensionar.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    „…Așadar, legea aceasta doar crează false iluzii…”, a afirmat Marcel Vela
    Aşadar, (în cotăriţă de Armeniş) Vela creează … adevărate iluzii :)
    Ofertă superioară calitativ celor … false.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei