fbpx
34.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

Senatorul Vela își dorește „alegeri prezidențiale vizibile, nu ascunse între perioada concediilor și începutul de an școlar”

Dorința PNL este de a avea alegeri prezidențiale vizibile și nu ascunse între perioada concediilor și începutul de an școlar, precizează senatorul cărășean Ion Marcel Vela, făcând referire la propunerea liberalilor de a schimba data la care românii își vor alege președintele.

Propunerea PNL de a avea o discuție privind calendarul alegerilor prezidențiale a fost dezbătută în ședința de ieri a coaliției de guvernare PNL-PSD, fără a fi luată însă o decizie finală, urmând ca discuțiile să fie reluate săptămâna viitoare, după Rusalii.

Marcel Vela (foto arhivă)

„Data alegerilor este o chestiune tehnică, care poate însă parazita fondul alegerilor, respectiv dezbaterea propriu-zisă privind viitorul României.

Un lucru pozitiv este acela că a fost realizat un ușor avans în discuția privind mutarea datei alegerilor prezidențiale.

Varianta propusă, respectiv de a avea primul tur al alegerilor prezidențiale pe 29 septembrie, nu este la fel de bună ca cea de a avea alegeri la termen, dar este un pas în direcția susținută de PNL. Partidele vor analiza soluțiile discutate, iar marți se vor relua negocierile.

Dorința PNL este să avem alegeri prezidențiale vizibile și nu ascunse între perioada concediilor și începutul de an școlar.

PNL este adeptul dialogului constructiv și responsabil, mai ales atunci când în joc este un interes strategic al României, cum este alegerea președintelui.

Vom milita, așadar, pentru epuizarea tuturor căilor de dialog și negociere, astfel încât să avem soluția optimă pentru organizarea alegerilor prezidențiale”, transmite senatorul Marcel Vela.

 

Karina TINCUL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei