fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Și-a pierdut viața pe DN 6!

Un bărbat de 46 de ani din Anina și-a pierdut viața aseară într-un accident de circulație petrecut pe DN 6, în afara stațiunii Băile Herculane. Conform informațiilor transmise de Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin, victima a fost acroșată de un autoturism în timp ce se deplasa pe partea carosabilă.

Din primele cercetări efectuate de polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene s-a stabilit că în timp ce o femeie de 30 de ani, din comuna Mehadia, conducea un autoturism, din direcția Orșova către Caransebeș, la km 381, în afara localității Băile Herculane, ar fi acroșat un pieton care circula pe partea carosabilă.

În urma accidentului, pietonul, un bărbat de 46 de ani, din Anina, a decedat”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Conducătoarea auto a fost testată cu privire la consumul de alcool și substanțe psihoactive, rezultatul fiind negativ. Polițiștii au întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.

Reprezentantul IPJ a transmis și o serie de recomandări cu privire la regulile ce trebuie respectate atunci când se circulă pe timp de noapte:

 • Pe timp de noapte, pietonul care circulă pe partea carosabilă a drumului, care nu este prevăzut cu trotuar sau acostamente, trebuie să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent-reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri.
 • Circulația pe timp de noapte impune mai multă rigurozitate în privința respectării tuturor regulilor rutiere.
 • Condusul pe timp de noapte este destul de solicitant. Vizibilitatea este redusă și se depune efort suplimentar pentru a fi atenți la indicatoare rutiere, pietoni sau biciclete fără semnalizare.
 • Conducătorii auto să adopte o manieră prudentă de conducere, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și să evite efectuarea depășirilor care, în condiții de vizibilitate redusă și carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
 • Respectați regimul legal de viteză, întrucât viteza reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere. Circulați cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranță, în mers, măriți distanța dintre vehicule.
 • Conducătorii de vehicule pe două roți (bicicliști, conducători de mopede și motociclete) trebuie să se asigure de funcționarea normală a sistemelor de iluminare și semnalizare și să poarte vesta reflectorizantă.
 • Căruțașii trebuie să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, la lăsarea serii sau atunci când vizibilitatea este redusă.

 

 

Karina TINCUL

1 COMENTARIU

 1. ”Conducătorii de vehicule pe două roți (bicicliști, conducători de mopede și motociclete) trebuie să se asigure de funcționarea normală a sistemelor …”

  Legea (regulament) ”zice” altfel (inclusiv noaptea):
  Art. 117
  1. Conducătorii vehiculelor cu două roți, precum și ai celor cu tracțiune animală ori ai celor trase sau împinse cu mâna sunt obligați să efectueze următoarele semnale:
  – brațul stâng întins orizontal atunci când intenționează să schimbe direcția de mers spre stânga sau de a depăși;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei