Silviu Hurduzeu: „Primează schimbarea managerilor cu orice preț și nu interesul pentru binele cărășenilor”

hurdu

Au trecut deja peste două luni de zile de la momentul în care Consiliului Județean Caraș-Severin a achiziționat pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița un aparat de diagnosticare a infecțiilor cu coronavirus, de tip PCR. În plină pandemie de coronavirus, în care numărul îmbolnăvirilor din România crește zilnic, aparatul încă nu funcționează. Tot ce lipsește pentru ca probele recoltate pacienților ce se prezintă la SJU Reșița să nu mai fi trimise la Timișoara, ci prelucrate la Reșița, iar rezultatul să fie obținut în câteva ore, este un aviz de la Ministerul Sănătății, aviz care, potrivit președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a fost cerut deja de peste o lună de zile. Situația este asemănătoare la Caransebeș.

Lipsa avizului Ministerului Sănătății, solicitat încă din 2 iulie 2020, face imposibilă efectuarea de teste pentru diagnosticarea infecțiilor cu SARS-COV2 la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Aparatul Real Time – PCR, cu o valoare de 1,1 milioane lei, achiziționat de către Consiliul Județean Caraș-Severin a fost livrat principalei unități spitalicești din județ împreună cu 2.000 kituri de testare, iar personalul medical, a cărui instruire a fost finalizată, așteaptă doar avizul Ministerului Sănătăți ca să le poată folosi.

Pentru diagnosticarea infecțiilor SARS-COV2, Consiliul Județean Caraș-Severin a achiziționat Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș un aparat RT-PCR, cu o valoare de de 285.750 lei, rezultatul testului putând fi obținut în aproximativ o oră.

Observ, cu părere de rău, că atât la Caransebeș, cât și la Reșița, ceea ce primează este schimbarea managerilor cu orice preț și nu interesul pentru binele comun al cărășenilor”, precizează Silviu Hurduzeu.

Conform reprezentanților CJ Caraș-Severin, aparatul achiziționat pentru Spitalul din Reșița permite realizarea a 96 de teste la 3 ore. Ultimele componente necesare pentru funcționarea aparatului au sosit la Reșița la începutul lunii iunie.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. Andrei

  Serios?!
  Păi Murgu si doctorita lui de laborator ce fac înafară de a- si respecta ora mesei de prânz?
  Si Marsalik pe care ora 12 nu il gaseste niciodata in spital decat daca e de garda?
  Ce face acest tandem grozav Murgu-Marsalik?
  Murgu, eternul manager interimar “agreat” de toți ca doar va are la mana pe fiecare, un bătrân care nu s-a remarcat decât printr-un comportament grobian, iar Marsalik care a ramas cu frustrarea ca nu a putut fi director acum cativa ani, acum ajuns pe funcție ori nu e la lucru ori dacă îl prinzi iti spune ca la usa cortului ca… isi baga “instrumentul” în tot, isi ia borseta si spala putina dupa care nici la telefon nu il mai găsesti!
  Spitalul pentru voi toți e doar un mod de a va face bani si campanie! Va scuipati si va înjurati în presă, dar în privat sunteti bine intelesi!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei