Silviu Hurduzeu răspunde acuzațiilor lui Iohannis la adresa PSD! „Declarația președintelui depășește prerogativele funcției!”

 

hur

Președintele a atac dur PSD, ieri, după o ședință cu ministrul Vela și șeful DSU, și a spus că social democrații sunt de vină pentru creșterea numărului de cazuri de COVID-19, și de crearea intenționată a unei crize sanitare ca să poată critica guvernul liberal.

PSD a reacționat la acuzațiile șefului statului, liderul stângii la nivel național declarând că iesirea de ieri a președintelui Iohannis a fost una care descalifică total funcția prezidentială.

La rândul său președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, consideră că întârzierile la Legea carantinării, a cărei trecere prin Parlament ar fi fost tergiversată de PSD, după cum a acuzat Klaus Iohannis, se datorează guvernului Orban care ar fi trimis târziu documentul.

Am văzut declarația președintelui Iohannis prin care sunt depășite, clar, prerogativele funcției în care a fost ales.

Nu cred că este momentul pentru acuze și pentru găsirea, cu orice preț, a unui vinovat. Eforturile trebuie îndreptate spre găsirea și aplicarea unor măsuri coerente în a depăși vremurile complicate pe care le trăim.

Întârzierile în adoptarea Legii carantinării nu pot fi imputate social-democraților, ci Guvernului Orban care a trimis târziu documentul în Parlament. O lege aplicabilă a fost adoptată imediat după consultări cu societatea civilă, cu CSM, medici și pacienți.

Iresponsabile sunt și declarațiile publice prin care deciziile CCR sunt considerate anticonstituționale, dar doar atunci când contravin preocupărilor și intereselor liberale. Legea este aceeași pentru toți, aflați la guvernare sau în opoziție.

Repet, găsirea unor soluții competente și asumate, ar trebuie să ocupe agenda publică, nu declinarea responsabilității”, a declarat președintele PSD Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, pentru Reper24.

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  “Legea este aceeași pentru toți, aflați la guvernare sau în opoziție.”

  Da!
  Legea lui Newton este aceeaşi pentru toţi.
  Miliţia lui Vela are însă ceva (discrete) alte dispoziţii de afaceri interne.
  Respectiv să strice toate afacerile de opoziţie în favoarea “afacerilor” cu pene(le) şi cu dosare.
  Cum altfel să se obţină rapid finanţare pentru minciuni electorale liber(al)e?
  Adică … sifon.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei