fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Silviu Hurduzeu: „România este o țară cu un parcurs care nu mai poate fi modificat”

Parcursul României, ca țară membră a Uniunii Europene și a Organizației Tratatului Nord Atlantic, nu mai poate fi modificat, este de părere președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu. Social-democratul a afirmat că deși în România există încă nostalgici ai perioadei comuniste, viitorul țării este în mod clar unul occidental.

Prezent săptămâna aceasta la Reșița, unde a participat la o întâlnire festivă la Prefectura Caraș-Severin, instituție pe care a condus-o în perioada 2012-2015, Silviu Hurduzeu a vorbit despre războiul din Ucraina, ale cărui efecte se simt inclusiv în Caraș-Severin, făcând referire la situația angajaților de la TMK. Pe de altă parte, parlamentarul cărășean a afirmat că în aceste momente, românii ar trebui să fie recunoscători celor care au făcut posibilă integrarea României în UE și în NATO.

Citește si:  Sechestru pe autovehiculele TMK! Iancu Muhu: „Totul e blocat! Suntem într-o situație dramatică!”

spot_img

„Pericolul unui război mondial este în acest moment mai mare ca oricând. Iată că președintele Rusiei, ținut în brațe poate prea mult timp de anumiți lideri occidentali, amenință periodic cu un război nuclear. Dacă acum un an de zile cineva spunea că există o asemenea perspectivă, o asemenea amenințare, nu am fi crezut. Ea este mai mare ca oricând, dar din fericire pentru noi, România este o țară cu un parcurs care nu mai poate fi modificat, membră a Uniunii Europene și membră a NATO. Haideți să ne gândim ce ar fi însemnat în situația de acum ca România să nu fie membră NATO. Cum am fi trăit cu toții aceste momente?

Este poate un prilej potrivit pentru a le mulțumi celor care fiind în fruntea României la vremea respectivă au făcut posibilă integrarea României în NATO și în Uniunea Europeană, oferind așa cum spuneam României un parcurs care nu mai poate fi schimbat, chiar dacă mai vedem că există și la noi în țară voci oarecum nostalgice după perioada comunistă.

Nu, România nu se va mai întoarce niciodată la acea perioadă. Parcursul României este clar alături de țările occidentale și de valorile occidentale”, a afirmat Silviu Hurdzeu.

Citește si:  Dublă sărbătoare la Prefectura Caraș-Severin

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei