Silviu Hurduzeu: „Succesul se măsoară și în faptul că reușim să nu lăsăm pe nimeni în urmă”

modelmic

 

Un proiect în valoare de 4,7 milioane lei, ce se adresează copiilor și tinerilor instituționalizați a fost aprobat în ultima ședință a Consiliului Județean Caraș-Severin. „Servicii integrate pentru consolidarea deprinderilor de viață independentă și integrare socio-profesională a copiilor și tinerilor din Caraș-Severin”, finanțat prin POCU, Axa prioritară 4, „Incluziunea socială și combaterea sărăciei” și vizează integrarea socio-profesională a copiilor și tinerilor instituționalizați, dar și a tinerilor care au părăsit sistemul de protecție socială în ultimii patru ani.

Ca reprezentant al stângii, întotdeauna am avut grijă de cei care au nevoie de sprijin pentru că sunt de părere că succesul se măsoară și în faptul că reușim să nu lăsăm pe nimeni în urmă. O atenție specială am avut pentru copiii care au nevoie de sprijin, fie pentru că nu au familii, fie pentru că au familiile plecate în străinătate, fie că sunt discriminați. În acest sens, am derulat o serie de proiecte care și-au dovedit eficiența”, precizează președintele forului județean, Silviu Hurduzeu, care enumeră și o serie de alte proiecte derulate prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin: „Sprijin pentru servicii sociale alternative la serviciile rezidențiale clasice”, care își propune reducerea numărului copiilor plasați în instituțiile rezidențiale clasice din județul Caraș-Severin – cofinanțat prin POCU cu o valoare de peste 6 milioane lei, „VENUS – împreună pentru o viață în siguranță” și „TEAM-UP Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. Alte două proiecte, aflate în evaluare, vizează copiii ai căror părinți sunt plecați în străinătate, precum și combaterea discriminării minorității rome din județ, valoarea totală fiind de 9,5 milioane lei.

Conform lui Hurduzeu, valoarea totală a proiectului „Servicii integrate pentru consolidarea deprinderilor de viață independentă și integrare socio-profesională a copiilor și tinerilor din Caraș-Severin” este de 4.730.000 de lei cu TVA, nu are nicio componentă de cheltuială neeligibilă, iar co-finanțarea de 2% pe care DGASPC trebuie să i asigure, este de 94.601 lei, inclusiv TVA.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

 • consolidarea deprinderilor de viață independentă pentru 62 de copii și tineri instituționalizați și 65 de tineri care au părăsit sistemul de protecție prin oferirea de servicii comunitare integrate (consiliere psihologică și suport emoțional, educare, socializare și activități culturale, îngrijiri medicale curente, etc)
 • acordarea de măsuri de sprijin pentru 62 de copii și tineri care să faciliteze integrarea pe piața muncii
 • asigurarea unei locuințe și plata utilităților pentru 48 de tineri acre vor beneficia de sprijin financiar
 • dezvoltarea de servicii integrate la nivelul comunității pentru integrarea socială și profesională a copiilor și tinerilor din sistemul de protecție

Grupul țintă al proiectului este format din 127 de copii și tineri, din care 62 de copii și tineri instituționalizați cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani și 65 de tineri care au părăsit sistemul de protecție începând cu anul 2016, cărora li se vor oferi servicii privind consolidarea deprinderilor de viață independentă.

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. Daniel

  FELICITARI DOMNUL SILVIU HYRDUZEU DUMNEAVOASTRA SUNTETI UN OM DREPT SI CINSTIT RESPECT PENTRU CEEA CE FACETI .SUNTETI UN BĂNĂȚAN CARE IUBESTE JUDETUL .DUNCA SA SE DUCA LA TIMISORENII LUI.
  NICIODATA NU VON VOTA UN TIMISOREAN IN CARAS.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei