Sirieni care încercau să intre ilegal în România traversând Dunărea cu o barcă, opriți de polițiști! O persoană, arestată preventiv

modelmic

Mai multe persoane din Siria care încercau să intre ilegal în România, traversând Dunărea cu o ambarcațiune, au fost depistate de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche. Este vorba de două familii de sirieni ajutate de o călăuză, un tânăr originar tot din Siria, cel din urmă fiind arestat preventiv pentru trafic de migranți.

Incidentul a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 22:00, precizează subcomisar de poliție Petre-Ionuţ Nicola, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara: „Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moldova-Veche – județul Caraş-Severin au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcațiune care a intrat în apele teritoriale românești.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competenţă, în urma căreia au depistat și reținut la malul românesc al Dunării, pe direcția km flv. 1037,5, opt cetățeni străini, două femei, doi bărbați și patru minori.

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări,unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la fața locului.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că şapte dintre ei sunt cetățeni din Siria, formând două familii, adulții cu vârste cuprinse între 23 şi 45 de ani, iar minori cu vârste cuprinse între doi şi 17 ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor, s-a mai stabilit că a opta persoană, tot un cetăţean sirian R.M., în vârstă de 22 de ani este călăuza celor două familii. Adulții au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu barca cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei, cu ajutorul cetăţeanului sirian R.M.”.

Poliţiştii de frontieră efectuează în prezent cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de statiar în baza materialului probator, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraș-Severin a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi faţă de cetăţeanul sirian R.M., la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

foto: Poliția de Frontieră

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei