Sorin Frunzăverde, aproape cel mai bogat președinte de CJ din Vest! Vezi cât câștigă cei care ne conduc!

modelmic

 

Cu toate că poziția sa pe funcția de președinte al Consiliului Județean este destul de șubredă, aflându-se încă sub control judiciar după ce a fost trimis în judecată pentru folosire a influenței în vederea obținerii unui folos necuvenit, Sorin Frunzăverde se află în topul celor mai bogați președinți de consilii județene din zona de vest.

 

Potrivit declarațiilor de avere, președinții Consiliilor Județene din Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș sau Arad se întrec în zeci de mii de lei pe an. Cu toate că nu se lăfăie tocmai în sume colosale de pe spatele funcției ocupate în fruntea conducerii județelor, fiecare dintre cei vizați are în spate câte o afacere personală care le crește considerabil veniturile.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, ocupă locul doi pe lista celor mai bogați președinți de CJ din Regiunea de Vest. Cu o sumă de 55.398 de lei declarată pe anul 2014, lui Sorin Frunzăverde i-a crescut considerabil salariul primit pentru funcția de conducere, față de anul 2012, atunci când câștiga 42.939 de lei pe an.

Pe lângă salariul primit de Sorin Frunzăverde, în declarația sa de avere sunt amintite și veniturile soției sale, Doina Frunzăverde care cumulate, sunt considerabil mai mari. Aceasta a câștigat anul trecut 107.962 lei salariu la funcția de rector al universității reșițene, la care se mai adaugă 100.000 de lei din proiecte și aproape 1.500 de euro pentru statutul de membru în comisia de evaluare a FIBAA.

Cap de listă în ceea ce privește cele mai mari salarii este Titu Bojin, președintele Consiliului Județean Timiș care are trecută în declarația sa de avere suma de 55.669 lei pe anul 2014 și 66.276 lei pe anul 2013.

În ceea ce privește județul Hunedoara, salariul declarat pe anul trecut al actualului președinte, David Adrian Nicolae nu poate fi luat în calcul. Și asta pentru că acesta ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean de doar o lună. Salariul său va fi, însă, considerabil mai mare pe funcția actuală, decât pe funcțiile ocupate până acum.

De exemplu, dacă anul trecut câștiga 13.673 de lei la Universitatea Petroșani și peste 16.000 de lei de pe o funcție secundară în Consiliul Județean, pe anul acesta valoarea salariului va depăși, cu siguranță, suma de 50.000 de lei, lucru confirmat de salariul fostului președinte de CJ Hunedoara, Ioan Moloț care a câștigat anul trecut 55.404 lei.

Același salariu l-a avut pe anul trecut și președintele Consiliului Județean Arad, Nicolae Petru Ioțcu care a căștigat în 2014 tot 55.404 lei.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. GOGO

   Nu acesti bani sau venituri ne deranjeaza.
   Ne deranjeaza ca a pus o gramada de directori in functii foarte importante care nu au treaba cu obiectul de activitate al acelor institutii. Sau poate doar din prisma banilor.
   Si mai rau din cauza acelor sefi, specialistii si oamenii buni din acele institutii au parasit Resita si Carasul.
   Trebuie sa stopeze cineva acest trend, acest lucru este cel mai grav pentru acest judet.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei