Sorin Maxim, director general al ADR Vest: „Bani sunt, proiectele sunt problema”

2

La nivelul regiunii Vest, 426 de companii au primit o finanțare cu o valoare totală de 103 milioane de euro pentru proiecte care sunt în implementare sau au fost deja finalizate în exerciţiul financiar de fonduri europene 2014 – 2020, spune Sorin Maxim, director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest. Agenţiile de dezvoltare regională au peste 1.200 de experţi și ar putea pune în practică proiectele deru­late prin PNRR (Planul Național de Redresare și Rezi­liență, de 30 mld. euro).

Agenţiile pentru dezvoltare regională, care cumulează peste 1.200 de experţi, sunt cel mai solid şi consistent sistem care ştie să facă dezvoltare pe care România îl are în acest moment. Cred că, dacă ar fi mai multă deschidere, am putea să implementăm PNRR-ul fără prea multe probleme. Chiar dacă la început a pornit cu o orientare către ministere, tot autorităţile publice vor fi principalul motor în a genera proiecte. Încă nu s-a definitivat, aşteptăm un semn din partea ministerelor“, a declarat Sorin Maxim pentru Ziarul Financiar.

Sunt foarte multe companii care, având deja un plan de business bun, accelerează un proces pe care ei şi l-au propus folosind acești bani. De exemplu, la nivelul regiunii Vest, totalul proiectelor finanţate care sunt în implementare sau au fost deja finalizate este de 103 mil. euro din care am finanţat 426 de companii în 2014 – 2020. Este un număr mic, dar este mai mult decât dublu faţă de cel finanţat în programul anterior, care este de 174 de proiecte în valoare de 21 milioane de euro”, a mai precizat Sorin Maxim directorul ADR Vest.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei