fbpx
-0.3 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

„Sper să fie un an de bun augur”! Ce planuri are primarul Reșiței pentru 2022?

2022 este anul în care se vor contura o parte a proiectelor majore ale administrației locale reșițene, dă asigurări primarul Ioan Popa, făcând trimitere la proiectul de reintroducere al tramvaiului, la realizarea domeniului schiabil Semenic și la ridicarea unui nou spital județean de urgență.

Anul 2022 este anul în care trebuie să demareze lucrările la proiectul tramvai. Suntem în evaluare pe foc automat între cele două companii ALSTOM și PORR.

Anul 2022 este anul în care vom realiza SF-ul și proiectul tehnic la funicular, cele 8 poduri pietonale și promenada pe malul drept al Bârzavei, până jos la Kaufland.

spot_img

Este anul în care vom demara lucrările de proiectare la reabilitare-modernizare infrastructură intracartiere Micro II, III și IV, tot ce înseamnă aceste microraioane. Proiectăm reabilitarea lor completă pe fonduri europene.

Este anul în care vom licita cu siguranță telegondola și sistemul de înzăpezire și realizare a unor activități de vară pe Muntele Semenic.

Este anul în care va trebui să primim studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al noului spital județean. Menționez că am fost la București personal, am avut o întâlnire cu Dan Vîlceanu, ministrul Fondurilor Europene, i-am lăsat memoriul și documentația pentru noul spital județean. Am promisiunea fermă că dacă ne mișcăm suficient de rapid, vom putea accesa fonduri din Programul Național de Reziliență pentru noul spital județean. Suntem pe SICAP, pe sistemul electronic cu SF-ul și PT-ul la autorizație de construcție lansat și ar trebui ca până în luna septembrie-octombrie să primim documentația și să lansăm licitația pentru execuția lucrărilor. Planul de urbanism al noului spital județean este finalizat, am trimis și acolo la Ministerul Sănătății, documentația pentru ultimul aviz la planul de urbanism zonal și sunt absolut convins că vom reuși să facem acest proiect. Este un proiect de circa 150 de milioane de euro. Bani sunt și cred că vom avea șansa să facem un spital județean nou”, a precizat primarul Ioan Popa, atunci când a fost întrebat ce așteptări are de la anul 2022.

Edilul reșițean a precizat că în 2022 vor începe și lucrările pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru modernizarea căii ferate aeroport Timișoara-Voiteni-Reșița.

Deci spitalul județean, domeniul schiabil, funicularul, sper ca în 2022, cel puțin la finalul primului semestru, CEETRUS să demareze lucrările la mall. Și ei sunt gata cu PUZ-ul și au demarat proiectul pentru autorizare lucrări la mall. Sunt câteva proiecte ample, proiecte structurale, care vor demara în 2022. Sper să fie un an de bun augur”, a mai adăugat Ioan Popa.

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Nu era mai bine de pe pârtia de ski direct să aterizeze omul în Kaufland zona Chiolnic și apoi retur?Întreabă mamaia Tanța de la parter. 🤣🤣🤣New York, New York!😅😅😅Mare artist Frank Sinatra ăsta premarele Țăitelu. 😂😂😂😂🤪🤪🤪🤪🤪🤪

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei