19.7 C
Reșița
marți, 05 iulie 22

Spitalul din Caransebeș, pe lungul drum al reorganizării

Adrian Dumbravă, managerul Spitalului Municipal din Caransebeș, este hotărât să aducă unitatea sanitară pe linia de plutire.

„Este greu, dar nu imposibil“, a declarat acesta. „Am reușit într-un timp relativ scurt să aducem procentul salariilor din totalul finanțărilor de la peste 90% sub acest procent. Ținta mea este să-l coborâm la 80%, fără a diminua veniturile personalului, ci doar prin reorganizare judicioasă.

Problema noastră în această perioadă, sau mă rog, una dintre probleme, este serviciul de contabilitate al spitalului. Am desemnat un director interimar din cadrul colectivului existent, dar nimeni nu vrea să preia acest post în baza unui concurs. Am organizat deja două concursuri pentru ocuparea acestui post și nu s-a înscris nimeni. Mai încercăm o dată. Dacă nu avem sorți de izbândă, vom externaliza serviciul de contabilitate; nu am altă soluție“, a mai precizat Adrian Dumbravă, managerul Spitalului Municipal din Caransebeș.

spot_img

Acesta a reiterat sprijinul pe care unitatea sanitară îl primește din partea Consiliului Local Caransebeș în toate acțiunile pe care le întreprinde în reorganizarea și buna funcționare a acestuia.

„Trebuie să precizez că la sfârșitul săptămânii trecute, consilierii au aprobat două proiecte de hotărâre ce privesc spitalul municipal. Primul se referă la un protocol de colaborare cu Spitalul Clinic Județean Pius Brânzeu din Timișoara în vederea bunei funcționări a punctului aero-medical de la Caransebeș. A fost aprobat, de asemenea, un proiect ce prevede proiectarea și execuția unei instalații de oxigen la secția de Cardiologie“, a mai precizat pentru Reper24, managerul Adrian Dumbrava.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei