Spitalul Județean de urgență din Reșița aproape de limita maximă a pacienților covid

a

Municipiul Reșița, cel mai mare din județ ca număr de locuitori, are o rată de infectare de 3,6 la mia de locuitori cu 304 cazuri consemnate în ultimele 14 zile. În aceste condiții spitalul suport COVID este aproape de limita maximă a pacienților pe care îi poate primi. Astfel, din cele 107 paturi disponibile la Staționarul 3 Infecțioase, sunt ocupate 85 de locuri. Pentru pacienții suspecți de coronavirus au fost amenajate la Staționarul 2, un număr 36 de locuri din care erau ocupate în această dimineața 7.

O situație deosebită se semnalează la secția ATI. „Pentru pacienții confirmați sunt 5 locuri, iar pentru suspecți 6, din care erau ocupate în această dimineață 7 paturi“-a declarat pentru Reper 24 Alina Stancovici, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița. „Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că aceste locuri au un regim special și un circuit special. Spitalul reșițean mai dispune de 16 paturi pentru pacienții non-covid. Suntem un spital suport și avem nevoie de astfel de paturi și pentru ceilalți pacienți; sunt cei care vin din blocul operator, din secțiile celelalte ale unității sanitare“.

Situația este alarmantă din prisma faptului că din totalul de 499 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus, 304 sunt din municipiul Reșița, iar din cele 53 de focare din județ, 49 s-au înregistrat în municipiul de pe Bârzava.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. ȘAKALU'

  Așa e ,școli și industria horeca închise și distruse dar e liber la vot. Alegem PARTIDUL COVIDIOȚILOR IOHANIS,HORBAN ȘI WELLA, MINISTRUL PARALELĂ.

  Raspunde
  1. DuaLipa

   Mai bine fă tu o vizită acolo, să vezi care e realitatea cu virusul care în capul tău sec nu „se” există! Ascunde-te în peștera de unde ai ieșit!

 2. ȘAKALU'

  Niet voiú,DEPORTAT!:)))))))))))))Meșter bun domnul Marsalik în chirurgie dar zău,chiar a meritat să se prostitueze politic?Unde este acel puritanism al breslei, oameni buni?Trăim vremuri machiavelice, unde dracul și-a învârtoșit coada cu tot cu ouăle din dotare!Trist dar adevărat!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei