Decizia de a demisiona din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență din Reșița a lui Călin Mircea Laza nu l-a lăsat nepăsător pe directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Ionuț Mihai Popovici.
Ales consilier județean pe listele social-democraților pe data de 9 iunie 2024, Popovici caracterizează mandatul lui Laza drept „un dezastru împachetat frumos“ sau „un experiment marca Dunca făcut pe sănătatea cărășenilor“.
„Din 1 iulie, cel mai mare spital din Caraș-Severin nu mai are manager. După el, potopul… și arieratele – aproximativ 8.800.000 de lei la ora actuală! Deși Silviu Hurduzeu, din postura de deputat, s-a luptat și a adus 14,6 milioane de lei de la București pentru stingerea acestora, efortul său pălește în fața incompetenței. Și nu doar restanțele financiare sunt o problemă.
Amintesc aici de RMN-ul dispărut din spital noaptea, ca hoții, și de ineficiența în a atinge valoarea de contract încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin.
Vremea experimentelor făcute pe sănătatea cărășenilor a trecut. La fel și cea a dezastrului împachetat frumos și vândut credulilor drept performanță și progres. Îl somez pe Romeo Dunca să găsească urgent o soluție.
Ținând cont de experiența acumulată în sistemul medical din Germania și nu numai, poate că este momentul ca o soluție de avarie, domnul doctor Paul Purea să preia frâiele Spitalului Județean de Urgență Reșița până când Silviu Hurduzeu va reveni în funcția în care și l-au dorit alegătorii: cea de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin!“, a declarat directorul CJAS – Ionuț Mihai Popovici.
Direcția Juridică de la Consiliul Județean, ineficientă? Dunca a semnat cu fiul managerului demisionar Laza zeci de contracte de asistență juridică!
Tot cu ocazia nefericită a demisiei managerului Laza ne este adusă la cunoștință relația apropiată dintre președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca și familia șefului SJUR.
În acest sens, pentru mai multe procese care îl vizează în instanță, Romeo Dunca, din postura de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, a apelat la serviciile casei de avocatură Laza și Asociații din Baroul București.
Nu onorariul este cel care face obiectul interesului nostru, așa cum se știe, un avocat bun își are reclama în piață și un preț al recunoașterii calității serviciilor juridice oferite, ci mai degrabă numărul mare de contracte semnate de președintele de la Caraș-Severin, Romeo Dunca, cu reprezentantul familiei managerului de la Spitalul Județean din Reșița, Călin Mircea Laza. Se vorbește despre nu mai puțin de 28 de astfel de contracte de asistență juridică între cele două părți, av. Aura Andrada Laza oferindu-i apărarea necesară președintelui Dunca.
Totuși, dacă sunt zeci de procese în care președintele Dunca este parte și în care trebuie să fie reprezentat juridic, oare pentru niciunul dintre acestea nu exista un jurist competent în întreaga Direcție Juridică a Consiliului Județean din Caraș-Severin? Și dacă este așa, ce rol mai are această direcție, dacă președintele Consiliului Județean angajează avocați din resursă externă, pe banii contribuabililor, doar pentru reprezentarea lui în procesele de pe rolul instanțelor?
Chiar atât de îndestulat să fie bugetul Consiliului Județean Caraș-Severin, încât șeful administrației județene să profite în luptele juridice doar de know-how-ul unor case de avocatură „cu ștaif“?
În fine, mă mir că inspirat așa cum îl știu, Romeo Dunca nu a apelat la un avocat de o altă certă valoare, dar pentru a cărui prestație ar fi avut nevoie de acordul unei majorități a CJ-ului, vezi cazul de la Reșița. Ați ghicit… Mă gândeam la Nicușor Maldea, prietenii știu de ce…
Sergiu TABAN
Dr. Paul Purea e departe de a fi soluția.
Parca se aduceau osanale si se ridica in slavi persoana,in momentul numirii ca și manager in aceasta publicatie -„hartie igienica”.
Ce va schimbați cum bate „vantul”.Vedeți cum stați cu fata sa nu va umpleți de rahat
Este trist dacă, competenta personalului medical per total, nu numai la nivel de conducere, ține de politic și nu de uman, prin competențe înțelegând și empatia și amabilitatea față de pacienți, nu numai profesionalismul, deși este mediocru, personal am văzut fețele încruntate sau acre ale unor cadre medicale de parcă ar fi venit forțați la muncă și nu de bună voie, plus că a trebuit să aștept aproape 9(nouă) ore pentru o procedură de o oră și jumătate suferită de soția mea, bolnavă de cancer gradul patru cu metastaze,consider că este o adevărată bătaie de joc la adresa pacienților suferinzi și a apartinatorilor.
Din păcate eu am stat și 10 ore ptr taicămiu, așa se comportă personalul medical calificat la universitatea Mengelle by nazi !Culmea nesimțirii au o grămadă de explicații nefondate, statul la cafele interminabil, țigări, vorbărie bla bla ,numai ocupații intelectuale…
Hotul striga Hotii
nesimtitul de Popovici mai are curaj sa vorbeasca
Popovici, mergi și fa bijnita cu parfumuri și masini, de altceva nu ești bun!