fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Spre știința administrațiilor locale din Caraș-Severin

„Plină-i lumea de menuni“. E drept că unele sfidează ridicolul și par desprinse din filme lacrimogene, acelea în care la finalul peliculei, plângi după banii dați pe bilet. Dacă în cazul filmelor e vorba doar de ficțiune, iată un nou exemplu în care „viața bate filmul“:

Poliția Locală din Brașov a găsit (cinste lor) „infractoarea“ O femeie de 76 de ani, amendată (cu 100 de lei) pentru că a plantat flori în grădina blocului în care locuia. Excesul de zel al vajnicilor polițiști locali este confirmat (și aprobat) și de primarul Braşovului, Allen Coliban (USR). Acesta a menţionat că sancţiunea a fost aplicată în baza unei hotărâri a Consiliului Local Braşov.

Situaţia a fost reclamată de consilierul local Constantin Vieriu (PNL), în şedinţa de plen a deliberativului local din 25 aprilie. Pentru plantarea de flori fără respectarea prevederilor legale, femeia a fost amendată cu 100 de lei. „Este un regulament aprobat de fosta administraţie locală. Voi cere un raport detaliat Poliţiei Locale Braşov referitor la această situaţie”, a spus primarul Braşovului.

Toți cei care vor să își planteze diverse flori lângă bloc sau să își pună gazon au nevoie de o autorizație de la primărie. Dacă nu fac asta, pot fi pedepsiți foarte aspru. Puțini știu, dar mai multe orașe din România au adoptat un regulament pentru stabilirea unor măsuri de gospodărire a municipiului. Aici, este inclus tot ceea ce este permis sau nu să faci în spațiul public.

Foarte frumos din partea autorităților brașovene, că aplică prevederile legale în litera și spiritul lor. Să terminăm odată cu toate aceste fărădelegi care trag țara înapoi de la mărețul său plan de suiș pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație autohtonă.

E un exemplu bun de urmat de toate administrațiile locale din Caraș-Severin care, dacă nu au prevăzut astfel de sancțiuni drastice pentru această categorie de infractori, trebuie ca, neîntârziat să modifice legislația locală.

Nu se poate ca fiecare cetățean să-și planteze când vrea, floricele în fața blocului. Voi milita activ ca aceste spații (verzi câteodată) să rămână strict în administrarea primăriilor. Acestea se vor îngriji să lase iarba netunsă, să lase buruienile să crească într-un spirit liber și neîngrădit în care țânțarii, căpușele și șobolanii (niște biete animale și ele) să trăiască în bună armonie cu omul.

Rușine tovarăși locatari, rușine! Trăiască vigilența consilierilor locali și a polițiștilor care împart dreptate în țară. Fără astfel de exemple ce trebuie musai și neapărat promovate și urmate, am ajunge ca vai de noi.

Trăiască și înflorească spiritul civic al cetățenilor!

Acesta este un pamflet desprins (din păcate) dintr-o întâmplare reală. Dacă cineva se simte ofensat de aceste rânduri…. GHINION!

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei