Sprijin guvernamental pentru Clinica de recuperare oncologică de la Slatina Nera!

modelmic

Guvernul României se alătură eforturilor de realizare în județul Caraș-Severin, la Slatina Nera, a primei clinici de recuperare oncologică din România. Inițiativa, pornită pe fonduri europene, a beneficiat de-a lungul ultimilor ani de numeroase donații din partea unor instituții sau persoane private, cărora li se alătură acum și Guvernul României care va finanța cu 18 milioane de lei proiectul „Construire spațiu clinic recuperare oncologică, clădire E,F,G și construire laborator și cameră hiperbară”. 

Acesta este unul din puține proiecte private care primesc sprijin guvernamental, aspect sesizat de altfel și de deputatul cărășean, Ion Mocioalcă.

Parlamentarii PSD de Caraș-Severin mulțumesc Guvernului României, primului ministru Sorin Grindeanu, doamnei viceprim-ministru Sevil Shhaideh, precum și Ministerului Dezvoltării Regionale, pentru această contribuție majoră la un proiect care risca să se oprească”, a declarat pentru Reper 24, președintele PSD Caraș-Severin.

Un rol important în obținerea fondurilor guvernamentale l-a jucat Compania Naţională de Investiții, prin preşedintele acesteia, Manuela Pătrăşcoiu.

Proiectul de construire a primului Centru de Recuperare Oncologică din România se ridică la peste 4 milioane 500 de mii de euro, dintre care 70% provin din fonduri europene. Conform planurilor, clinica, care va încorpora şi un centru de cercetări, se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii, depistarea precoce.

t2-19

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Pingback: Cum finanțează statul român proiecte medicale la granița cu pseudoștiința - Brrlog

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei