START la înscrieri pentru competiția de traversare a lacului Văliug!

modelmic+editorial

Una dintre cele mai inedite competiții din vestul țării își dă startul la jumătatea lunii august. Este vorba despre traversarea lacului Văliug, provocare care adună de fiecare dată zeci de înotători amatori la linia de start.

Competiția este organizată de Clubul Sportiv Înot Reșița 07 și are ca scop promovarea înotului masters în ape deschise. Evenimentul va avea loc în data de 20 august, iar viitorii concurenți se pot înscrie încă de acum.

Competiția are următoarele probe: proba scurta de 400 de metri, care presupune traversarea lacului Văliug în lățime dus-întors și proba lungă de 2000 de metri, care presupune traversarea lacului în lungime, cu startul de la Casa Baraj, până în dreptul pontonului „TMK”.

Organizatorii le pun și copiilor la dispoziție șansa de a participa la competiție, astfel că micuții vor avea o probă destinată lor, care va presupune un traseu de 200 de metri de la pontonul Casa Baraj, până la pontonul din mijlocul lacului.

Una dintre condițiile de concurs este aceea că participanții trebuie să cunoască una din ramurile sportive din natație – înotul și să stăpânească cel puțin unul din stilurile: fluture( delfin), spate, bras, liber( craul).

La ambele probe, concurenții vor fi împărțiți, pentru egalitate de șanse, în funcție de sex și de vârstă, informează oganizatorii.

De reținut este și faptul că cei care vor să folosească un echipament anume pentru înot, cum ar fi labe, plute, sau saltele, o vor putea face, dar în aceste condiții vor fi cronometrați și la clasamentul final se vor regăsi într-o categorie separată.

Startul la înscrieri s-a dat încă de pe acum, iar doritorii trebuie să știe că pentru a participa în competiție trebuie să plătească o taxă de 40 de lei.

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei